Annonce
Struer

Kær.dk overvejer ældre-koloni på Bremdal Torv

Kær, Kær Pleje eller Kær.dk. Kært barn har mange navne, og nu har ægteparret Jes og Dorthe Lund ti års jubilæum som udbydere af privat hjemmepleje i Holstebro, Struer, Lemvig og Skive. Foto: Thomas Maxe
Det private plejefirma har købt kommunens bygning på Bremdal Torv. Nu er der plads til store drømme.
Annonce

STRUER: Pleje- og serviceleverandøren Kær.dk har købt kommunens bygning på Bremdal Torv.

Her flytter den private hjemmeplejes Struer-kontor snart ind i den ene af tre længer, og så er der store planer for de to andre. Det fortæller ægteparret Jes og Dorthe Lund, som lige nu fejrer 10 års jubilæum for deres virksomhed Kær.dk.

- Midterfløjen på Bremdal Torv skal huse et kursuscenter. Vi var de første i Danmark til at tage elever i en helt ny mesterlære-ordningen, og på sigt kunne vi godt tænke os et samarbejde med social- og sundhedsskolerne, så vi måske kunne afvikle nogle af skoleforløbene hjemme hos os selv. Og ellers har vi jo brug for lokalet til efteruddannelse af vores personale. Det er der løbende brug for, siger Jes Lund.


Målgruppen kunne for eksempel også være nogen, som lige er udskrevet fra sygehuset og føler sig utryg ved at skulle være alene hjemme.

Dorthe Lund, medindehaver af Kær.dk


Planerne for den tredje og sidste fløj er ikke helt færdigudviklet endnu, men drømme er der nok af, fortæller Dorthe Lund.

- Vi kunne godt tænke os en form for ”koloni”. Altså et rekreativt sted, lige som når børnehaven tager på koloni, eller når du tager på ferie eller på højskole – altså et sted, hvor du kan hygge dig sammen med andre, men hvor du også kan få praktisk hjælp og støtte, hvis du har brug for det. Og et sted, hvor pårørende måske kan få pause fra ansvaret.

- Målgruppen kunne for eksempel også være nogen, som lige er udskrevet fra sygehuset og føler sig utryg ved at skulle være alene hjemme, mens de kommer sig efter sygdom eller operation, siger Dorthe Lund.

Annonce

Område i vækst

Muligheden for at købe sig til supplerende hjælp i form af mere tryghed og mere omsorg er i det hele taget et forretningsområde, som ser ud til at vokse.

- Vi ser meget ofte, at det er pårørende, der betaler for ekstra omsorg til familiemedlemmer. Det er jo ikke nemt, hvis man bor i København og har sin gamle mor i Struer og egentlig gerne ville være der for hende. Så kan det være en god mulighed at købe sig til praktisk hjælp, for eksempel hjælp til at lægge makeup og ordne håret, eller en aftale om, at vi kommer ud og går en tur eller ganske enkelt, at der bare er tid til at sidde og drikke en kop kaffe og snakke, siger Dorthe Lund.

Konceptet for ældre-kolonien er ikke færdigudviklet endnu. Derfor er det også alt for tidligt at tale om, hvad prisen for et rekreativt ophold i Bremdal bliver.

Og skulle planerne vise sig ikke at hænge sammen af praktiske eller økonomiske grunde, kan man jo altid indrette en håndfuld ”olde-kolle”-lejligheder i bygningen. Muligheder er der nok af.

Kær.dk fejrer lige nu ti års jubilæum. Læs et længere interview med Jes og Dorthe Lund i tillægget Erhverv+.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce