Annonce
Holstebro

Genopstiller: Jeg har engagementet, energien og synes, at det er en af de mest spændende perioder

Havde jeg følt, at min alder var et problem, så havde jeg ikke sagt ja til at tage en periode mere, siger Østerby. Arkivfoto: Morten Stricker
Når kommunalvalget 2021 skydes i gang, vil borgmester H. C. Østerby (S) være 65 år. Men han er klar til at tage endnu en periode som borgmester.
Annonce

Holstebro: Socialdemokraterne valgte i aftes at genopstille H.C. Østerby som partiets spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Det skete uden modkandidater, og dermed kan Østerby blive en af kun to borgmestre i kommunens historie, der kan komme til at sidde i fire perioder.

- Jeg synes, at den periode, vi er i, er den måske mest spændende for kommunens udvikling. Vi er ved at lave planer for Holstebros fremtid, der vil række mange år frem i tiden. Det arbejde vil jeg meget gerne være med til at påvirke og gøre færdigt, siger Østerby.


Jeg er kommet forholdsvist sent ind i politik, og jeg har stadig energien og engagementet.

H. C. Østerby, borgmester i Holstebro


Han vil næste år være 65 år - og for mange ville alderen formentlig være en overvejelse i den sammenhæng:

- Vi beder jo alle andre om også at blive på arbejdsmarkedet i længere tid, så det burde ikke være et problem. Jeg føler mig i topform. Jeg løber stadig, jeg spiller stadig tennis, og jeg kan de samme ting. Havde jeg følt, at min alder var et problem, så havde jeg ikke sagt ja til at tage en periode mere, siger Østerby.

Faktisk mener han, at den "hellige" politiske ild ikke har brændt stærkere i ham end nu:

- Jeg er kommet forholdsvist sent ind i politik, og jeg har stadig energien og engagementet, siger H.C. Østerby.

Annonce

Bodil takker af

En anden af Socialdemokraternes mangeårige profiler, Bodil Pedersen, har til gengæld meddelt, at hun ikke genopstiller, fortæller formand for Socialdemokraterne i Holstebro, Søren Frøstrup-Agger.

Bodil Pedersen har siddet i byrådet siden 1998, og vil, når hun stopper, have siddet i seks perioder. Hun har blandt andet været borgmesterkandidat samt både formand for Natur- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg:

- Jeg er ikke træt politik. Jeg har bare andre ting, som jeg også gerne vil. Samtidig ville jeg også gerne have muligheden for selv at sige stop. Og det er så blevet med udgangen af denne periode, siger Bodil Pedersen.

Ifølge Søren Frøstrup-Agger skal partiet nu ud og finde det kommende kandidathold:

- Alle de øvrige byrådsmedlemmer har tilkendegivet, at de gerne tager en periode mere. Men vi skal også gerne have fundet nogle flere kandidater - og gerne andet end mænd over 40 år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce