Annonce
Erhverv

IT-entreprenør og nybagt mangemillionær: Thomas vil erobre Europa

36-årige Thomas Johansen fra Struer kan både kalde sig mangemillionær og IT-entreprenør, efter at den digitale låneformidlingsplatform LendMe er blevet solgt til norske Axo. Pengene er da meget rare, men det er stadig det store perspektiv i platformens målsætning, der er motivationen for Thomas. Foto: Zarko Ivetic
Partnerskabet i den digitale låneformidlingsplatform LendMe udløste en rar portion penge - men målet er stadig det samme for 36-årige Thomas Johansen: at erobre verden med sit produkt.

Struer: Det ligner den klassiske Silicon Valley Start Up-historie: nogle unge, begavede mænd stifter et innovativt tilbud på de digitale platforme, strømliner produktet, vækster - og sælger så for et stort millionbeløb.

I denne danske udgave af historien gemmer sig fem iværksættere, og det lune nordcaliforniske klima er skiftet ud med Fyn og Nordvestjylland.

Det handler kort fortalt om den kun fem år gamle, danske lånemæglervirksomhed LendMe, der netop er blevet solgt til Axo, der er en af Norges største låneformidlere.

Annonce

Prisen er hemmelig, men på et trecifret millionbeløb, afsløres det i en fælles pressemeddelelse.

Lånetilbud på nettet

LendMe blev stiftet af de tre fynske iværksættere Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang i 2016. LendMe er en platform, hvor kunden laver en ansøgning, og banker kommer tilbage med lånetilbud.

Herefter kan brugerne sammenligne priser for i sidste ende at vælge det bedste lån.

Indtil videre har 250.000 danskere brugt LendMes service, og det gør LendMe til den største aktør af sin slags på det danske marked.

Med i ejerkredsen er også 36-årige Thomas Johansen fra Struer, der deler de tre stifteres iværksætterdrømme, og han kom ind i LendMe kort tid efter, at virksomheden blev etableret.

Med sig tog han sin uddannelse som datafagtekniker fra B&O og flere års erfaring som selvstændig IT-ekspert.

Det er således Thomas Johansen, der har bygget LendMe’s IT-infrastruktur op fra bunden, og det er blandt andet dét, som har overbevist Axo Finans om, at de skulle opkøbe LendMe.

Annonce

Hjemmeside til biffen

For Struer-drengen Thomas er overtagelsen af LendMe blevet det foreløbige højdepunkt på en karriere som selvstændig iværksætter, der begyndte, da han som 24-årig var en af de første til at bestille et skrivebord i Businessparken i Struer. Forud var gået en uddannelse på B&O, der blandede praktik og skoleophold.

- Mens jeg var under uddannelse, begyndte jeg at lave hjemmesider for forskellige lokale virksomheder. Efter svendeprøven spurgte jeg min daværende chef, om ikke jeg skulle prøve at dele min arbejdstid mellem B&O og drømmen om at blive selvstændig. Det, syntes han, lød som en god idé, fortæller Thomas Johansen.


Vi bliver, hvor vi er, men med Axo, der er aktive på det norske, svenske og finske marked, så skal Skandinavien indtages. Med udsigten til de opgaver, så føler jeg mig altså stadig som iværksætter.

Thomas Johansen., CTO., LendMe


Opgaverne med hjemmesider for blandt andet Apollon, hvor Thomas også arbejdede som operatør, blev efterhånden så mange, at det var tid at gå på fuld tid som selvstændig.

Som sagt så gjort, og den unge datafagtekniker stoppede på B&O.

- Lige siden er det stort set kun gået nedad for B&O, som Thomas siger ironisk om den gamle arbejdsplads, der stadig har en stor plads i hans hjerte.

Annonce

CTO

Hvis den lokale erhvervsstolthed siden har haltet, så har Thomas Johansens karriere derimod spurtet derudad.

Tilværelsen som selvstændig førte ham først til Aarhus i nogle år, siden kaldte København. Og det var her, mens han arbejdede for et reklamebureau, at tre unge fynboer en dag kiggede forbi, fordi de havde brug for hjælp til en hjemmeside til deres nye selskab.

And the rest is history, som de siger i USA.

Fra at være ene mand til at skabe det digitale skelet i LendMe, sidder Thomas i dag som Chief Technical Officer (CTO) - i mere almindelige termer: IT-chef - for 15 ansatte.

Nu venter 60 og 70 medarbejdere og titlen Lead Developer, og det bliver Thomas, der skal holde udviklernes snude i sporet og retningen.

Annonce

Next stop: Europa

Med Axos overtagelse får han også sin del af firmaet godt betalt. En naturlig del af motivationen, som han siger. Men med overtagelsen venter der dog langt større perspektiver end det månedlige kontoudtog:

- Umiddelbart er der ingen ændringer for os. Vi bliver, hvor vi er, men med Axo, der er aktive på det norske, svenske og finske marked, så skal Skandinavien indtages. Med udsigten til de opgaver, så føler jeg mig altså stadig som iværksætter.

De tre fynboer og kollegaen Martin Trasmundi tager også turen videre med deres hjertebarn sammen med Thomas.

Forude venter Europa. Siden er det resten af verdens tur.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce