Annonce
Vinderup

Hjemmekontoret er flyttet i sommerhus

Lasse Gade har flyttet hjemmekontoret ud i sommerhuset med udsigt over Limfjorden. Foto: Johan Gadegaard
Hvad gør man for at få arbejdsro, når fire børn fylder godt op i hjemmet med den daglige online-undervisning? Lasse Gade har valgt at flytte arbejdspladsen ud i sit sommerhus.

Hjerm: - Omgivelserne, udsigten og det reflekterende lys fra fjorden er meget inspirerende og giver en ophøjet ro og særlig arbejdsglæde. Men anledningen er selvfølgelig primært at få arbejdsro fra børnene, deres hjemmeskole og online undervisning, smiler bygningsingeniør og arkitekt Lasse Gade fra stuen i familiens sommerhus ved Livbjerggård Strand - i første række ud mod Limfjorden.

Gitte og Lasse Gade købte sommerhuset i forsommeren og har allerede haft stor glæde af det. Foto: Johan Gadegaard

Her han han i coronatiden indrettet sin tegnestue. For i hjemmet i Vinderup kniber det meget med arbejdsro: de fire børn sidder med hver deres computer - hjemsendt fra Vinderup Skole.

Det er storebror Gustav, 14, 8. klasse, tvillingerne Caroline og William, 11, 5. klasse og lillesøster Leonora, 9, 3. klasse.

Inspirerende - kalder Lasse Gade sin udsigt fra sommerhus-kontoret - en beskrivelse, der er til at forstå. Foto: Johan Gadegaard

Selv om der er god plads i den store patriciervilla på Nørregade i Vinderup, så giver det noget støj med fire børn.

- De kan også let lige være fristet til at spørge far undervejs. Og er jeg der ikke, så finder de helt sikkert selv ud af det, er hans udgangspunkt.

Mor Gitte kan de heller ikke forstyrre. Hun jobber nemlig med sekretær- og marketingfunktion hos Struer Fysio og Fodterapi.

Annonce

Ude og hjemme

Lasse Gade har de seneste to år arbejdet for sin lillebror Palle, der ejer bygge- og entreprenørvirksomheden Totalgruppen Aps i Ringsted. Det indebærer, at han to dage om ugen er på job i Ringsted og tre dage har hjemmekontor.

De store vinduespartier giver godt lysindfald. Foto: Johan Gadegaard

40 mand er pt ansat i virksomheden, der spreder sig fra mindre haveprojekter over jord-, beton- og kloakarbejde til større byggeprojekter i tocifrede million-klassen. Den største aktuelle opgave er et totalentreprenørprojekt i Skævinge med 35 rækkehuse og seks punkthuse.

Annonce

Går efter detaljen

Indehaver Palle Gade er tovholder, mens storebror Lasse tager sig af projekteringen.

- Palle ser de store helheder, mens jeg supplerer med min teoretiske baggrund og er meget mere detaljeorienteret og går op i æstetikken, forklarer Lasse Gade.


Omgivelserne, udsigten og det reflekterende lys fra fjorden er meget inspirerende og giver en ophøjet ro og særlig arbejdsglæde.

Lasse Gade, arkitekt og bygningsingeniør.


Han er uddannet som bygningsingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus, men har, siden han var barn i Hodsager, altid haft "en arkitekt i maven."

Annonce

Sommerhus i nærheden

Sommerhuset blev købt i foråret, efter at familien i et par år havde været på udkig.

- Vi har rejst meget - blandt andet til Thailand og Malaysia, og om sommeren kørt til Italien og Frankrig. Men det er dyrt at rejse med fire børn, og vi var på jagt efter et sted tæt på, hvor vi kunne tilbringe mere tid sammen, fortælle Lasse Gade.

Sommerhuset er meget velindrettet. Foto: Johan Gadegaard

Familien faldt for huset på grund af  beliggenheden.

- Ja det er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed: Vi har næsten 180 graders panoramaudsigt mod Struer og Limfjorden og en dejlig lukket have bag huset, siger han begejstret.

Der er kun syv kilometer til villaen i Vinderup.

- Det var vigtigt for os at det lå tæt på - højst en halv time fra Vinderup - så vi kommer til at bruge det meget. Og nemt at køre børnene til fodbold og andre aktiviteter herfra.

Annonce

Ønsker kvalitet

Lasse Gade fremhæver, at sommerhuset har nogle kvaliteter, så det med forholdsvis få midler kan opnå den kvalitet, ægteparret ønsker sig.

Som start har de malet huset og købt et vildmarksbad. Det er brændefyret og med ekstern ovn, der giver flere siddepladser.

Foran huset er det planen at etablere en større terrasse. Foto: Johan Gadegaard

- Her glæder vi os til at sidde og nyde stjernehimlen med lysskæret fra vores udendørs pejs, smiler arkitekten.

På sigt skal der bygges en større terrasse med udsigt mod vandet.

Der er allerede investeret i paddleboards til brug på vandet, og et par kajakker er på ønskesedlen.

I baghaven er der investeret i et vildmarksbad, der er brændefyret. Foto: Johan Gadegaard

- Og så er området fremragende til vandreture, fremhæver Lasse Gade.

Familiehyggen kan også trives. I forbindelse med at sønnen Gustavs konfirmationsfest blev afviklet ved sommerhuset i forsommeren og senere fik Lasses bror Palle øje på områdets kvaliteter og købte i efteråret et af nabohusene. Også med beliggenhed i første række ud mod Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce