Annonce
Lemvig

Hellere sprøjte end pløje

Flere gange i løbet af aftenen morede de tilstedeværende sig over Morten DD's mange skæve, men samtidigt engagerende udsagn om dansk natur. Foto: Johan Gadegaard

Lemvig: Flere følte sig let provokeret, da naturvejleder Morten D.D. under mandagens foredrag fremhævede, at konventionelt landbrug under visse omstændigheder er mere venlig over for naturen end den økologiske.

- Jeg har en nabo, der er økolog. Han oplevede i år, at kornet ikke stod særligt godt på hans mark, men til gengæld klarede den tørke-tolerante ukrudt sig godt. Resultatet er, at han har pløjet jorden fire gange i år for at komme ukrudtet til livs, sagde han.

Det fik en tilhører til at spørge, om han virkelig foretrak en mark sprøjtet med round-up frem for en giftfri, økologisk mark.

- Faktuelt: Den mark, der sprøjtes med roundup en gang om året, bliver ikke skadet på biodiversiteten. Det er de intensivt, dyrkede marker, der pløjes, der bliver ødelagt, sagde Morten D.D.

Den økologisk landmand Arne Noe (SF), Vandborg, forsøgte at forklare, at han ikke kendte økologer, der har pløjet en mark fire gange.

- Jeg pløjer kun en mark hvert fjerde år. Og når vi nu alle skal have noget at spise, så er det vel ok med en driftsform, hvor der er 30 procent mere biodiversitet. Og det er der på de økologiske marker, sagde han.

Morten D.D. medgav, at hvis en landmand sprøjter sin mark flere gange om året med forskellige midler, så vil man få smadret alt det, der er tilbage. Men han var indstillet på at give landbruget plads til at producere fødevarer.

Direktøren for Lemvig Kommunes tekniske forvaltning, Claus Borg, tog pointen til sig om, at enhver naturdebat ikke bør starte med en debat om, hvordan vi producere fødevarer.

- Las os bare parkere den, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce