Annonce
Vinderup

Handbjerg Marina indvier ny bro

Johannes Ruby ved den nye Bro E på Handbjerg Marina. Selve broen er færdig - det er meningen, at der skal være "luft" mellem broens to sider. Foto: Allan Damgaard

Lørdag den 16. juni er en festdag på Handbjerg Marina. Her er der indvielse af et grønt område og Bro E, der er beregnet til store lystfartøjer op til 55 fod. Ø-marinaen har været flittigt besøgt i sommervarmen med op til 2500 besøgende på de mest hektiske dage.

Handbjerg: Selv om Handbjerg Marina blot er fire år gammel, så har der været adskillige udvidelser og nye tiltag i ø-marinaens korte levetid.

Nu kommer der endnu en af slagsen, og det markeres lørdag den 16. juni med et omfattende program.

Her skal både et grønt område og marinaens nye Bro E indvies. Det sker kl. 14, men der vil være aktiviteter både før og efter den officielle indvielse. Der er blandt andet ballet- og danseopvisning af elever fra Holstebro Balletskole.

Den nye Bro E er en såkaldt fast bro - modsat flere af de andre broer, der er flydebroer og derfor godt kan være lidt usikre at færdes på, når det blæser.

Det er dog ikke af sikkerhedsmæssige grunde, at den nye bro er opført. Det skyldes derimod et ønske om at kunne levere kajplads til de store lystfartøjer på op til 55 fod.

- Vi har stadig ledige pladser ved de oprindelige broer, men der er en tendens til, at lystfartøjerne bliver større og større, og dem vil vi også gerne have ind i Handbjerg Marina, siger Johannes Ruby, der er medlem af Handbjerg Marinas bestyrelse og involveret i mange af de nye tiltag på marinaen.

Etableringen af den nye bro beløber sig til cirka 700.000 kroner. Der bliver 20 pladser, der kan erhverves for 94.000 kroner stykket.

- Når vi kan holde etableringen nede på det beløb, så skyldes det en stor frivillig indsats. Ganske som det har været tilfældet ved mange af de andre projekter her på marinaen. Der er mange, der har ydet en stor indsats, siger Johannes Ruby.

De frivillige har blandt andet banket pæle ned i fjordbunden. Her har Tommy Jensen - ligeledes en af de frivillige - konstrueret en flydende "hammer", der kan stå for piloteringen.

- Vi når ikke at blive færdig med hele piloteringsarbejdet til indvielsen, men selve broen er færdig. Det er blot de smalle "sidebroer", som vi mangler, siger Johannes Ruby.

Det nye, grønne område - der også skal indvies på lørdag - ligger mellem den nye bro og de badehuse, der blandt andet bruges af vinterbaderne.

Der er sået nyt græs i det grønne område, og selv om etableringen af et nyt græsareal ikke ligefrem har været nogen nem opgave i de seneste ugers sommerhede, så er det alligevel lykkedes at få det til at se grønt ud.

2018 har allerede budt på mange sommerdage, og her har Handbjerg Marina været særdeles velbesøgt. På de mest travle dage i weekenderne kan der være op til 2500 besøgende på én dag.

- Det er lige ved at tilte os, men vi er glade for de mange besøgende, og heldigvis er der plads til mange på marinaen. Der er to områder, hvor vi er udfordret af de mange gæster. Det er toiletforholdene og antallet af parkeringspladser, siger Johannes Ruby.

Der er også mange unge, der bruger marinaen både dag og aften. Det giver ifølge Johannes Ruby ikke anledning til problemer.

- De fleste unge opfører sig eksemplarisk - de er f.eks. gode til at rydde op efter sig. De unge holder som regel til længst ude ved badehusene, hvor der også ligger en badeflåde, som man kan springe i vandet fra. Når de ankommer, er jeg eller en anden fra marinaen lige ude at hilse på dem, så de får sat et ansigt på en af dem, der har med stedet at gøre. Det virker altid godt med dialog. Hvis der skulle være nogen, der ikke overholder reglerne, så får de at vide, at de ikke er velkomne, men ellers er vi glade for alle gæster - unge som ældre, siger Johannes Ruby.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Koordinator jubler over kommende foredrag

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce