Annonce
Navne

Han er havernes mand

Formanden for Struer Havekreds, Henning Pedersen, fylder 75 år 6. december. Arkivfoto: Thomas Maxe
Henning Pedersen fylder 75 år og fortsætter gerne som formand for Struer Havekreds.
Annonce

75 år: Henning og Kirsten Pedersen kom til Struer i 1970 med en formodning om, at det skulle være en mellemstation på deres videre færd i tilværelsen fra udgangspunktet i Tved mellem Thisted og Hanstholm, hvor Henning Pedersen havde sin rødder.

- Nu har vi så snart boet her i 50 år, konstaterer Henning Pedersen, dagen før han 6. december fejrer 75-års fødselsdag og serverer brunch for en inviteret skare af venner og bekendte.

For Henning og Kirsten Pedersen fik en god base i Struer, hvor de blandt andet har været fælles om at få etableret en mønsterhave ved huset på Sarpsborgvej.

Udgangspunktet var fint for Henning Pedersen, mens han i 42 år arbejdede som elektromester for Vestkraft, som senere blev til Vestjyske Net.

Her arbejdede han primært med højspænding og styresystemer, så forsyningsnettet var sikret mod nedbrud, og hjemme i Struer blev han især kendt som formand for Struer Havekreds.

- Jeg har altid haft tre store interesser. Det har været haver og naturen og så teknik og biler, fortæller han.

Dette var så også en af grundene til, at han meldte sig ind i FDM, hvor han var bestyrelsesmedlem i cirka ti år, inden han blev formand, da han som 67-årig gik på pension fra jobbet for Vestjyske Net.

- Jeg kunne godt være fortsat, til jeg fyldte 70, men det kunne ikke hænge sammen med formandsposten i FDM, fortæller han.

Så han droppede jobbet - men ikke formandsposten i Struer Havekreds.

Den bestrider han stadigvæk.

- Helbredet fejler jo ikke noget, fortæller han med usvækket energi, når det gælder om at få udbredt budskabet, når tiden for eksempel nærmer sig for det årlige plantehavemarked på Gimsinghoved, eller havekredsens andre arrangementer, hvor alle er velkomne til at være med.

- Vi er mange om at løfte det, siger han.

Men som formand er han stadigvæk garant for, at tingene fungerer.

- Det bliver jeg gerne ved med, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce