Annonce
112

Hærværksmand: - Det er en ren tilståelsessag, politiet kan bare ringe

Natten til torsdag blev der udført hærværk på kirken i Ulfborg Kirkeby. Budskabet har forbindelse med Mourits Troldtoft og den ulv som blev skudt ved Vind - og hvor sagen er anket til landsretten, erkender Storm Balderson. Foto: Morten Stricker
- Det er mig, der har været i Ulfborg i nat og lavet hærværk. Det er en ren tilståelsessag, siger Storm Balderson.

HOLSTEBRO: Omkring klokken 03 natten til torsdag lagde Storm Balderson fotos op på sin facebookside, hvor han viste fotos af hærværk og malede på Ulfborg Kirke og på byskilte og satte kors op med teksten "blod bliver ikke glemt".

Torsdag eftermiddag vendte Storm Balderson tilbage, efter Dagbladet flere gange havde forsøgt at kontakte ham.

- Jo, der er mig, der har været i Ulfborg i nat, og det er mig der har gjort det. Det er en ren tilståelsessag, siger Storm Balderson.

Der er skrevet initialerne "MT" på kors, og det har politiet kædet sammen med Mourits Troldtoft, som er dømt i byretten for at have skudt en ulv i nærheden af ved Vind. Også den sammenhæng bekræfter Storm Balderson.

- Jeg er vred over, at hans ankesag ved Landsretten er udsat på ubestemt tid - fordi han vil have undersøgt, om det var en hybridulv, siger Storm Balderson.

- Anledningen til min aktion er, at der nu er et nye ulvehvalpe i området, tilføjer han.

Han har dog ikke ringet til politiet med sin tilståelse.

- Men det er en tilståelsessag, så politiet kan bare ringe. Jeg er ikke så svær at finde, siger Storm Balderson.

Han ved også godt, at han både risikerer en straf og et erstatningskrav.

- Det er da overlagt hærværk, det jeg har lavet, det siger sig selv. Jeg skal nok tage min straf, og jeg forventer også et erstatningskrav, siger Storm Balderson, der flere gange tidligere har omtalt ulvedrabet og kritiseret Troldtoft i skarpe vendinger.

- Men jeg forventer også, at jeg bliver dømt noget hurtigere end Mourits Troldtoft, siger han.

Nogle vil nok føle det temmelig grænseoverskridende, når du også laver hærværk på kirker?

- Det ved jeg godt. Men det er bevidst, når jeg maler på kirken og ikke på gravsteder. Jeg kunne ikke finde på at krænke gravfreden, siger Storm Balderson.

- Jeg kunne også have skrevet med kridt på vejen gennem Ulfborg, men så havde det ikke fået samme opmærksomhed, tilføjer han.

Nogle vil måske kende Storm Balderson som blogger eller fra tv, hvor han her i foråret har medvirket i DR3 i serien "Date min værste side".

Annonce
Storm Balderson lagde i nat denne tekst med fotos op på sin facebookside. "Jo, det var mig, som var i Ulfborg i nat. Det er en ren tilståelsessag," siger han nu. Screendump.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce