Annonce
Struer

Grethe Hestbech må blive på sygehuset og stopper i politik: SF omrokerer

Grethe Hestbech er stadig indlagt på sygehuset i Herning. Arkivfoto: Morten Stricker
SF Struer har måttet sætte et nyt hold og skifte rundt på pladserne i byrådet efter Grethe Hestbechs udmelding om, at hun stopper i lokalpolitik med omgående virkning

Struer: Grethe Hestbechs beslutning om at stoppe i politik på grund af sygdom kan nu også ses sort på hvidt på dagsordenen til byrådsmødet i Struer på tirsdag.

Her indstiller borgmesteren - som der står - at det godkendes, at Grethe Hestbech, der i sammenlagt tre årtier har haft plads i byrådet i Struer for SF, udtræder af byrådet per 30. april.

Og at det godkendes, at Hanne Dorthe Jacobsen indtræder i byrådet fra 1. maj 2020 og den resterende del af byrådsperioden.

Byrådet bevilgede i det tidlige efterår 2019 orlov til Grethe Hestbech til og med udgangen af 2019. Den orlov blev siden forlænget til og med februar i år, hvorefter Grethe Hestbech for en kort bemærkning nåede at være tilbage i det politiske arbejdstøj.

I weekenden blev hun indlagt på Herning Sygehus og fik konstateret Covid-19.

Det skete efter en længere periode med anden sygdom, hvor hun i flere omgange havde været ind og ud af sygehuset, har Renate Johansen, som er formand for SF Struers partiforening, tidligere fortalt.

Jeg går ind i det her med en klar fornemmelse af, at det skal vi nok klare sammen i SF og gøre det rigtig godt for borgerne og virksomhederne i Struer Kommune.

Anne Kirstine Bøge Petersen, ny politisk formand for SF Struer

Annonce

Ny formand

Grethe Hestbechs udtræden betyder ifølge SF i Struer, at Anne Kirstine Bøge Petersen, der 1. august 2019 overtog pladsen fra Bende Okkerstrøm, som måtte udtræde af byrådet, nu overtager den politiske formandspost.

Anne Kirstine Bøge Petersen blev ved SF's generalforsamling i februar valgt som partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Grethe Hestbech meldte ved den lejlighed ud, at hun ikke genopstiller.

Planen var dog, at Grethe Hestbech ville gøre arbejdet færdigt, som hun selv har udtrykt det, hvilket hun på grund af sygdom er blevet forhindret i.

Anne Kirstine Bøge Petersen forlader derfor sin post i børne- og uddannelsesudvalget for at træde ind i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, som Grethe Hestbech var formand for. Anne Kirstine Bøge Petersen indtræder også i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget.

Hanne Dorthe Jacobsen indtager ved samme lejlighed Anne Kirstine Bøge Petersens plads i børne- og uddannelsesudvalget.

Annonce

Bliver på sygehuset

Hvem, der skal sidde for enden af bordet i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, bliver besluttet på udvalgets førstkommende møde. Men det er en post, Anne Kirstine Bøge Petersen vil gå efter, som hun udtrykker det.

- Jeg går ind i det her med en klar fornemmelse af, at det skal vi nok klare sammen i SF og gøre det rigtig godt for borgerne og virksomhederne i Struer Kommune, siger hun.

- Jeg vil i hvert fald lægge mig i selen og gøre mit allerbedste. Jeg tager kampen op, og kamplyst har jeg masser af, siger Anne Kirstine Bøge Petersen.

Hanne Dorthe Jacobsen har tidligere været inde som suppleant for Grethe Hestbech i byrådet, og hun har også tidligere stillet op for SF til både kommunal- og folketingsvalg uden at blive valgt.

Renate Johansen - formand for SF Struers partiforening - kunne fredag morgen oplyse, at Grethe Hestbech nok ikke kommer hjem fra sygehuset fredag, som der tidligere har været talt om.

Grethe Hestbechs generelle tilstand er ikke blevet bedre de seneste dage.

Anne Kirstine Bøge Petersen overtager den politiske formandspost efter Grethe Hestbech, som grundet sygdom har valgt at sige stop i politik. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce