Annonce
Struer

Endnu en storspiller i elektronik-branchen vender blikket mod Struer

Den danske storproducent af hovedtelefoner af enhver størrelse, Jabra, har meldt sig som partner i Sound Hub Denmark i Struer. Pressefoto
Muligheden for at være de første til at spotte de største talenter, får nu den danske storproducent af høretelefoner, Jabra, til at melde sig som partner i Sound Hub Denmark.

Struer: Endnu en storspiller i den globale elektronik-branche har vendt blikket mod Struer og meldt sig som partner i Sound Hub Denmark sammen med både Harman og B&O.

Nu er det den danske storproducent af høretelefoner, Jabra, der melder sig ind i kredsen omkring det nye kraftcenter for udvikling af nye virksomheder inden for lyd og akustik i Struer.

Jabra formåede i 2018 at sælge flere trådløse hovedtelefoner på det globale marked end måde Samsung og Sony og blev således kun overgået af Apple og Bose.

Blandt andet fordi udviklingsafdelingen hos Jabra, som har både GN Audio og GN Store Nord i ryggen som moderselskab, havde set det komme - den voksende efterspørgsel på de trådløse hovedtelefoner.

- Vi investerede tidligt og havde derfor skaffet os nogle produktfordele, da markedet for alvor slog igennem, sagde René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, i slutningen af januar til Ritzau Finans, da det stod klart, hvor stor en markedsandel Jabra havde erobret i løbet af 2018.

Annonce

Vi er rigtig glade for at byde Jabra og GN Audio med ombord. Vi har en ambition om at være det førende udviklingsmiljø i verden for lydvirksomheder, og en vigtig del af den ambition er, at de fremmeste virksomheder inden for branchen er med.

Peter Petersen, direktør, Sound Hub Denmark, Struer

Bare de bedste

Nu satser Jabra så på et lignende forspring på så mange andre fronter ved at være de første til at alliere sig med nogle af de mange iværksættere, som får lanceret deres ideer og deres produkter i det nye Sound Hub Denmark i Struer.

- De opretter ikke en afdeling i Struer, men de vil være tilstede, når iværksættere fra hele Europa kommer til Struer for at få hjælp til at udvikle deres ideer, og de er faktisk allerede i dialog med et par stykker af de mange virksomheder, som var med på hold 1 og hold 3, da de var igennem et accelleratorforløb her i Struer, fortæller direktøren for Sound Hub Denmark, Peter Petersen.

Nu er samarbejdet bare formaliseret, og Jabra har indgået en partnerskabsaftale på linie med Harman og Bang & Olufsen, som gjorde det ud fra deres base i Struer, og Peter Petersen glæder sig over det nye samarbejde.

- Vi er rigtig glade for at byde Jabra og GN Audio med ombord. Vi har en ambition om at være det førende udviklingsmiljø i verden for lydvirksomheder, og en vigtig del af den ambition er, at de fremmeste virksomheder inden for branchen er med, siger han.

Med på listen

Det er da også dette, der har fået Jabra til at vende blikket mod Struer: Muligheden for at arbejde tæt sammen med talenter inden for lydindustrien og eventuelt spotte nye investeringsmuligheder.

GN Audio er konstant på udkig efter talent og nye udviklingsmuligheder, og desuden har moderselskabet, GN Store Nord, etableret en særlig GN-fond som understøtter og investerer i innovative projekter inden for audiobranchen.

- Vi ser virkelig frem til samarbejdet med start-up-miljøet i Sound Hub Denmark, hvor vi også forestiller os at kunne byde ind med sparring og rådgivning over for de talentfulde virksomheder, som har deres gang i miljøet, siger Leo Larsen, Senior Director, Audio Research hos GN Audio, i en pressemeddelelse, som Sound Hub Denmark har udsendt om det nye på partnerskab med Jabra.

Partnerne i Sound Hub Denmark tæller i forvejen navne som Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, Accelerace, EKTOS, Aalborg Universitet, Danish Sound Network, Struer Kommune; samt investorerne Færchfonden og Vald. Birn Holding.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce