Annonce
Kultur

Giuseppe sang for Maren - og cirka 70 publikummer

Vinduet over indgangsdøren er blevet åbnet, og her synger Giuseppe L. Bonifati for aften-publikummet. Foto: Mette G. Sørensen
Giuseppe L. Bonifati sang på fransk for Maren, inden hun gik til ro - og det var der en del, der gerne ville opleve i det gode vejr. I aften gør han det igen.

Holstebro: Omkring 70 holstebroere havde 2. pinsedag valgt at lade aften-turen i det smukke vejr gå omkring Det gamle Rådhus.

Her sang den italienske skuespiller Giuseppe L. Bonifati nemlig en serenade for Kvinde på Kærre, også kaldet Maren, inden hun klokken 21 blev sænket ned til sit nat-logi.

Allerførst blev der budt velkommen af Bent Tilsted, formand for Marens Vennelaug, flot flankeret af to kulturvægtere.

KulturVægterne vil - lige som Giuseppe L. Bonifati - være tilstede foran Det Gamle Rådhus, når Maren går til ro, de syv første aftener i juni. Man kan opleve sangen hver aften klokken 21 til og med søndag den 7. juni.

Efter Bent Tilsteds ord, holdt kulturudvalgsformand Lene Dybdal en kort tale - men hun er der nu ikke hver aften i denne uge...

Og så sang Giuseppe L. Bonifati ellers fra vinduet over døren til Det Gamle Rådhus. Serenaden var ikke italiensk, men på fransk - den skulle have været hovedtemaet i showet Alberto, der sammen med Holstebro Festuge blev aflyst på grund af corona.

Den franske tekst, skrevet af Giuseppe selv, er en kærlighedsdialog mellem skulpturen Maren og hendes skaber Alberto Giacometti. Den italienske komponist Claudio Passilongo har stået for musikken.

Skuespilleren kom ned på torvet efter sin serenade, takkede på dansk og sagde, at han lige ville synge en italiensk schlager "til at gå hjem på". Det gjorde han så á capella til publikums klapsalver.

Bagefter fik publikum lige en italiensk schlager at gå hjem på. Foto: Mette G. Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce