Annonce
Erhverv

Fyrede Birn-ansatte kommer hurtigt i job igen

Det ser ud til, at de fyrede medarbejdere hos Birns Jernstøberi hurtigt kommer i arbejde igen. Det er en generel tendens, at de ledige i Holstebro hurtigt kommer i arbejde igen. Foto: Morten Stricker
Holstebro Kommune er den kommune i landet, hvor der er flest ledige i arbejde igen efter tre måneder. Langt hovedparten af de fyrede medarbejdere på Birns Jernstøberi har allerede fundet nyt arbejde.
Annonce

Holstebro: Arbejdsløsheden i Holstebro Kommune ligger kun lige over de to procent.

Men en massefyring på Birns Jernstøberi i sensommeren ramte hårdt hos mange, da mere end 100 ansatte måtte sige farvel til deres job.

Den positive historie i den forbindelse er, at en stor del af afskedigede hurtigt finder arbejde igen.

Det bekræfter arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, Søren Landkildehus.

- Det er meget positivt, at de fyrede på Birn kommer meget hurtigt tilbage i arbejde. Den seneste melding, jeg har fået i november, er, at der kun er 10-15 personer, der endnu ikke har fundet et nyt arbejde. Den udvikling kan vi kun være glade for, siger han.

De fyrede medarbejdere finder først og fremmest job i bygge- og anlægssektoren, træindustrien og lager, logistiksektoren.

- Det er på mange måder rammende, når Birn siger, at de har medarbejdere af den rette støbning. Det går rigtig godt med at få dem over i andre job, siger Søren Landkildehus.

I kølvandet på fyringerne på Birn valgte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) at bruge 700.000 kroner fra varslingspuljen som en hjælp til de fyrede Birn-medarbejdere. Den pulje er langt fra blevet brugt.

Annonce

Førsteplads til Holstebro

Det er ikke kun medarbejdere fra Birn, der kommer hurtigt i job igen. Det er en generel tendens, viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Tallene dækker over tal fra sommeren 2018 og et år frem.

Holstebro Kommune er helt i top, når det handler om at få de arbejdsløse hurtigt ind på arbejdsmarkedet igen. På en ny rangliste er Holstebro på førstepladsen over alle kommuner i Danmark. 43,2 procent er tilbage i job eller uddannelse, efter at de er blevet ledige.

Hvis man udelukkende ser på ledige medlemmer af en a-kasse, indtager Holstebro Kommune også førstepladsen med en andel på 43,7 procent. Når det handler om kontanthjælpsmodtagere, er andelen 38,5 procent.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, Lars Stampe (S), er godt tilfreds med udviklingen.

- Det er rigtig gode takter for en af vores store kerneopgaver. Først og fremmest fordi mange af de mennesker, som rammens af ledighed, hurtigt vender tilbage til arbejdsmarkedet og dermed sikrer sig en lønindkomst. Tallene tyder også på, at vi er gode til at skabe forbindelse mellem de jobsøgende og virksomheder, som mangler arbejdskraft. For kommunen er der god økonomi i, at ledigheden er lav, og at de ledige kun er det i kortere perioder, siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse.

Ifølge arbejdsmarkedschefen er ledige over 50 umiddelbart de sværeste at få tilbage på arbejdsmarkedet. En anden udfordring i Holstebro Kommune er at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft til social- og sundhedsområdet, der stadig har mange ubesatte stillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce