Annonce
Vinderup

Fokus på Hjerl Hansen i årets årbog

Hans Peter Hjerl Hansen - grundlæggeren af Hjerl Hede - sammen med barnebarnet Finn i 1914. Foto: Vinderup Egnshistoriske Arkiv
Må aflyse fejring af jubilæumsudgaven af Årbog for Vinderupegnen
Annonce

Vinderup: Det var planen, at forfatterne skulle kommentere artiklerne ved en præsentation af Årbog for Vinderupegnen 2020 lørdag den 14. i Kirke- og Kulturhuset med festlige rammer.

- Det forhindrer corona-restriktionerne desværre. Men i stedet holder vi åbent i Arkivet på Vinjes Torv, hvor man kan købe bogen fra klokken 10 til 12, oplyser Mette Elmholdt, sekretær i Vinderup Egnshistoriske Forening.

H.P. Hjerl Hansen (nr. 2 fra højre) som finansminister i Liebes Ministerium 1920. Foto: Vinderup Egnshistoriske Arkiv

Det er tiende gang, at årbogen udgives. Den indeholder 12 artikler, blandt andet om Hans Peter Hjerl Hansen - grundlæggeren af Hjerl Hede.


Det er tiende gang, at årbogen udgives. Den indeholder 12 artikler, blandt andet om Hans Peter Hjerl Hansen - grundlæggeren af Hjerl Hede.


Artiklen er skrevet på baggrund af 150-året for H.P. Hjerl Hansens fødsel og Hjerl Hedes 90-års jubilæum. Vi kommer omkring Det Sibiriske Kompagni og Plumrose – alt sammen virksomheder, som gav Hjerl Hansen økonomiske muligheder for at kunne skabe Hjerl Hede som en spændende natur- og kulturpark, som hvert år besøges af tusinder af turister.

Annonce

Indsamlingsprojekt

”Hal-O-Generne – fundraising for 50 år siden” handler om en orkestergruppe, dannet for at skaffe penge til den kommende Vinderup Hal med tilhørende svømmehal.

Tre lokale virksomheder og deres indehavere beskrives i jubilæumsudgaven af årbogen:  Skovlund Auto, Isenkræmmeren og ”Smeden i Nørregade”.

”Folk og fæ i Ejsing” – erindringer om dyrlæge Bolding”, skrevet af Flemming Bjerregaard Johansen, er en interessant beretning om Ejsings første dyrlæge, der flyttede hertil i 1955.

Årbog 2020. Vinderup Egnshistoriske Arkiv.

”Studehandler-slægten fra Sahl” er en historisk velbelyst artikel om brødrene Jens og Christian Sahl, sønner af Christen Christophersen i Sahl.

”Et bondeliv med børneflok, brydninger og vækkelser. – Brudstykker af Jens Peder Østergaards (1875-1963) erindringer”.

Annonce

Slægtshistorie

- Lang titel, men spændende læsning. En familie- og slægtshistorie – og også en lokalhistorie om dagligliv og foreningsliv i Ejsing. Skrevet af Jens Peder Østergaards barnebarn, som er journalist ved Viborg Stifts Folkeblad, fortæller Mette Elmholdt.

”75-året for krigens afslutning. Forskellige hændelser under besættelsen” - skrevet af det produktive udvalgsmedlem af årbogsredaktionen, Flemming Bjerregaard Johansen, blandt andet om et tysk krigsfly, der styrtede ned i 1942.

Årbog 2020. Vinderup Egnshistoriske Arkiv

I ”To søstre – to skæbner! skriver tidligere sognepræst Boye Bruhn en gribende præstehistorie om døtrene fra Marie Sophie og Rasmus Hørnings store børneflok.

- Med skæbner, der blev vidt forskellige, men i al deres forskellighed kan de fortælle os noget om viljestyrke, trofasthed og ægte kærlighed, og derfor er de værd at mindes, kommenterer Boye Bruhn.

”Ejsing Fjernvarme gennem 25 år” fortæller selskabets historie lige fra starten og til dato.

”Hjemmet i Stokholm” – er en  landbohistorie, fortalt med stor kærlighed for personer og livet på landet af Johannes Mikkelsen, Sevel.

Årbogen til 125 kroner forhandles i Vinderup  af Super Brugsen, Skala Farvehandel og i Sevel af Min Købmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce