Annonce
Navne

Flere coronaeksperter - og Alex Vanopslagh - finder vej til Blå Bog

Partileder Alex Vanopslagh (LA), der er opvokset i Struer, er også kommet i Blå Bog. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Torsdag udkommer en ny udgave af opslagsværket Kraks Blå bog. Blandt de 147 nye navne er også corona-fagfolk. Blandt de optagne finder man også partileder for Liberal Alliance, Alex Dominique Kristensen Vanopslagh, der er opvokset i Struer.

Blå Bog: Ofte er det hovedsageligt skuespillere og sportsstjerner i Kraks Blå Bog, der vækker genkendelse i befolkningen, hvorimod professorer ikke nødvendigvis er personer, danskerne kan sætte ansigt på.

Men sådan har meget ændret sig det seneste år, hvor coronapandemien har skabt et stort behov for pressemøder og ekspertviden. Og således vil der blandt de 147 nye navne i årets udgave af opslagsværket, der udkommer torsdag, være en lang række fagpersoner såsom virologer, læger, professorer og direktører fra flere styrelser, som mange danskere kender.

Blandt andet personer der har tonet frem på tv-skærmene på adskillige pressemøder. Heriblandt direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum og direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri.

Annonce


Der har ikke været noget særligt optagelseskrav om, at vi skulle have coronalægerne med. Men det er klart, det har fyldt meget i medierne i året, der ligger bag os.


Men også professor i eksperimentel virologi Allan Randrup Thomsen, som ofte har givet sit besyv med om coronasituationen, er med i den nye udgave. At disse personer har haft ekstra meget medietid og er blevet bredt kendt i befolkningen, spiller dog ikke ind på deres optagelse i Blå Bog.

Det siger Bolette Rud. Pallesen, digital chef i Gads Forlag, som udgiver bogen.

- Der har ikke været noget særligt optagelseskrav om, at vi skulle have coronalægerne med.  Men det er klart, det har fyldt meget i medierne i året, der ligger bag os. Men det kunne lige så godt være, de var blevet optaget andre år. Og flere af eksperterne er også allerede med i bogen, siger hun.

Nyankomne i Kraks Blå Bog

Opslagsværket Kraks Blå Bog er blevet udgivet siden 1910 og er i dag, torsdag, udkommet med udgaven for 202[1/2]022.

På listen er en bred skare af personer fra 35 fagområder i Danmark. Det er blandt andet professorer, musikere, skuespillere, advokater, ministre og direktører.
Her er et udpluk af de nye navne i den nye udgave: * Prins Felix, prins af Danmark og greve af Monpezat.
* Jacob Skaarup, teaterdirektør Odense Teater. * Thomas Hwan, skuespiller og instruktør.
* Søren Riis Paludan, professor ved Aarhus Universitet. * Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance og medlem af Folketinget.
* Pernille Bévort, saxofonist, komponist og bandleder. * Cutfather, musikproducer, sangskriver og DJ.
* Peter Hummelgaard (S), ligestillings- og beskæftigelsesminister. * Christian Sune Pedersen, forskningschef Nationalmuseet.
* Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Zoologisk Have København. * Kenneth Hansen, administrerende direktør for Copenhagen Jazz Festival Fonden.
* Thomas Funding, chefredaktør TV2 Nyhederne. * Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
* Stine Pilgaard, forfatter og sangskriver. * Pernille Hollbøll, chefredaktør Ekstra Bladet.
* Henriette Obel, hofdame. * Thomas Benfield, professor og overlæge ved Hvidovre Hospital.
* Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut. * Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet.
* Anna Krog, museumsdirektør ved Sorø Kunstmuseum. Kilder: Kraks Blå Bog - Gads Forlag.

I udvælgelsen af de nye navne til opslagsværket er der fokus på mangfoldighed i faggrupper, så det afspejler det danske samfund, fortæller Bolette Rud. Pallesen.

Derfor er der også både skuespillere, musikere, journalister og landmænd på listen. Her kan nævnes prins Felix af Danmark, teaterdirektør på Odense Teater Jacob Skaarup, USA-korrespondent for DR Lillian Gjerulf Kretz, direktør ved Zoologisk Have i København Jørgen Nielsen og billedkunstner Evren Tekinoktay.

Blandt de optagne finder man også partileder for Liberal Alliance, Alex Dominique Kristensen Vanopslagh, der er opvokset i Struer.

Årets trykte udgave indeholder 8468 biografer over nulevende personer, mens den digitale version blaabog.dk rummer samtlige biografier for de omkring 30.000 personer, der har været i Kraks Blå Bog gennem tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce