Annonce
Struer

Fandt til Struer for at få ideen realiseret

GreenLock Secutity ApS fik hjælp til udviklingen af den nye teknik på virksomheden CIM PrintTronic, og det er også her det færdige produkt nu er sat i produktion. Foto: Johan Gadegaard
Nyt sikkerhedssystem får en computer til at gå i dvale, når en medarbejder fjerner sig et vist antal meter fra arbejdspladsen. Dette sparer både strøm og sikrer virksomhedens håndtering af reglerne i den nye gdpr-lovgivning.

Struer: Søren Pedersen fra Skjern arbejder med teknik og elektronik, og som medejer og partner i it-firmaet TNI Partner var han den oplagte at spørge til råds, da en energirådgiver fra nabovirksomheden i industrikvarteret i Skjern henvendte sig for at få hjælp til at løse et generelt problem på stort set enhver virksomhed over hele kloden.

Palle Ringtved, som han hedder, henvendte sig for at få udviklet en teknik, så en medarbejders computer automatisk kunne få besked om at gå i dvale, når medarbejderen fjernede sig fra sin arbejdsplads.

En problematik, Søren Pedersen og Palle Ringtved begyndte at arbejde med allerede i 2012.

Men dagene gik og blev til år.

Annonce

I dag er det i lige så høj grad et spørgsmål om at sikre virksomhedernes data, og et spørgsmål om at kunne overholde de nye og skrappe krav til håndtering af både personfølsomme oplysninger og virksomhedsdata i al almindelighed.

Jørgen Knudsen, GreenLock Security ApS, BusinessPark Struer

Fik base i Struer

Det var først, da virksomhedskonsulenten Jørgen Knudsen, som driver rådgivningsfirmaet ProCon Development fra sin base i BusinessPark Struer, at udviklingen for alvor tog fart.

- Jeg blev kontaktet af en virksomhedskonulent fra det regionale Væksthus, som hjælper iværksættere med at få deres ideer realiseret, fortæller Jørgen Knudsen.

- Han havde været på besøg hos Søren Pedersen og Palle Ringtved, og da han kendte mig og vidste lidt om, hvad jeg har arbejdet med, mente han, at vi måske kunne hjælpe hinanden, fortæller han.

Så Jørgen Knudsen kontaktede Søren Pedersen, og efter de første par møder eller tre blev de enige om at rykke projektet til Struer.

Jørgen Knudsen blev partner i det nye firma, der blev etableret i 2018, og GreenLock Security ApS, som det kom til at hedde, fik adresse på Jørgen Knudsens kontor i BusinessPark Struer, hvor det for alvor begyndte at tage form.

Netværk vejen frem

Jørgen Knudsen har ikke selv været involveret i det mere nørdede udviklingsarbejde.

Men han havde kontakterne, der skulle til for at få sat turbo på projektet.

Første skridt var en henvendelse til Ole Thomsen, som er teknisk direktør og partner i CIM Gruppen.

Udviklingsarbejdet landede dermed på bordet hos medarbejderne i virksomheden CIM PrintTronic, som også står for produktionen af det færdige produkt.

- Det viser jo bare, hvordan vi kan udnytte de netværk, vi har i hele Vestjylland, siger Ole Thomsen.

- Vi får måske ikke etableret de helt store virksomheder med et initiativ, som det vi her har udviklet. Men jeg synes, det er et godt bevis på, at tingene kan lade sig gøre, hvis man har en god idé. Hvis man som ung iværksætter gerne vil have udviklet sit produkt, er der muligheder, hvis vi bare finder sammen. Det er den slags, vi skal blive endnu bedre til, mener han.

Ole Thomsen, som er partner og teknisk direktør i CIM Gruppen, ser udviklingen af det nye sikkerhedssystem for virksomheden GreenLock Security ApS som et godt eksempel på, at det meste kan lade sig gøre, hvis bare iværksættere og virksomheder i hele Vestjylland udnytter de netværk, der er etableret, og arbejder sammen. Foto: Johan Gadegaard

Gode folk på salg

Nu er det så bare spændende, hvordan det kommer til at gå med salget af den nye sikkerhedsteknik, som skal sælges via firmaet GreenLock Security ApS.

- Jeg har bare trukket i trådene, så det kommer jeg heller ikke til at arbejde med. Men der er gode folk på opgaven, forsikrer Jørgen Knudsen.

Men han vil selvfølgelig gerne yde et bidrag og forklare, hvordan det virker, og hvorfor der skulle være brug for endnu et sikkerhedssystem i virksomhedernes it-systemer.

- Oprindeligt var det tanken, at teknikken skulle indføres for at spare på udgifterne til strøm, hvis en PC stod tændt, mens en medarbejder hentede kaffe, gik til møde eller måske hjem, og først kom tilbage dagen efter, hvor computeren stadig stod tændt, fortæller han.

Det oprindelige fokus var måske ti procent på sikkerhed og 90 procent på en energibesparelser. I dag er det omvendt.

- I dag handler det mere og mere om at sikre virksomhedernes data og om at kunne overholde de nye og skrappe krav til håndtering af både personfølsomme oplysninger og virksomhedsdata i al almindelighed, konstaterer Jørgen Knudsen og forsikrer, at det nye produkt fra GreenLock Security ApS er et godt bud på en løsning.

- Med den løsning, vi nu har på markedet, kan en virksomhed være sikker på, at medarbejdernes computere går i dvale, hvis de bevæger sig væk fra arbejdspladsen. Med de løsninger, der normalt er indbygget i en computer i dag, lukker den automatisk ned efter et stykke tid, hvis man ikke lige har gang i tasterne, men laver noget andet. Det kan i sig selv være lidt irriterende. Med det nye system fra GreenLock Security ApS kan man selv indstille teknikken, så det først sker, hvis man er fem meter væk eller ti. Det bestemmer man selv, og så er det en billig løsning, mener Jørgen Knudsen: 499 kroner per styk.

USB-donglen tilslutter du i din computer, og den lille beacon, kan du sætte i for eksempel dit adgangskort til virksomheden eller putte i lommen - og så kører det. Foto: Greenlock.dk
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu skal vi have en ny børnehave

Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce