Annonce
Struer

Fødevarekontrollen erkender at have begået fejl på andeslagteriet i Struer

Direktøren på andeslagteriet i Struer, Hardy Eskildsen, ærgrer sig over, at Fødevarestyrelsen begik fejl under et kontrolbesøg 17. december. Kontrolrapporten er trukket tilbage, men han må stadigvæk leve med den massive, dårlige omtale, det medførte for slagteriet lige op til jul. Foto: Morten Stricker
Kontrolrapport, som blev lagt på nettet efter et kontrolbesøg 17. december, er trukket tilbage, og det samme gælder den indskærpelse, der fulgte med.
Annonce

Struer: Fødevarestyrelsen har trukket en kontrolrapport tilbage og erkender, at der blev begået fejl, da andeslagteriet, Dan Duck, i Struer blandt andet blev beskyldt for dårlig håndhygiejne blandt medarbejderne under et kontrolbesøg på virksomheden 17. december.

Umiddelbart efter kontrolbesøget blev kontrolrapporten offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og direktøren på andeslagteriet, Hardy Eskildsen, hørte først om resultaterne af kontrollen, da han 20. december så en overskrift i Ekstra Bladet, som han bare slet ikke havde forventet:

"Her vasker de ikke hænder: Lort på danske juleænder"

Det burde ikke være kommet så langt. Hvis fødevarekontrollen opdager, at der er noget galt, er det god skik, at et kontrolbesøg bliver afsluttet med et møde, hvor både kvalitetschefen på slagteriet og vores slagtemester er med, så vi kan få afklaret, hvad det drejer sig om. Det skete bare ikke 17. december. Vi hørte intet om, hvad de havde på blokken, før vi kunne læse om det i Ekstra Bladet. Det er bare ikke i orden.

Hardy Eskildsen, medejer og direktør, andeslagteriet Dan Duck, Struer

Annonce

Indskærpelse en fejl

I kontrolrapporten får andeslagteriet en indskærpelse.

- Det indskærpes, at medarbejderne vasker hænder ved indgangen til produktionen efter endt pause, lyder det.

Efter endt pause kom cirka 20 medarbejdere ind i produktionen, og heraf vaskede kun lidt over halvdelen hænder, konstaterede fødevarekontrollens repræsentant på slagteriet under kontrolbesøget 17. december.

- Det havde på ingen måde hold i virkeligheden, bedyrede Hardy Eskildsen på både tv og i den øvrige dagspresse, da handlen med ferske juleænder var på sit højeste lige op til jul.

Fødevarekontrollen kunne måske nok konstatere, at det ikke var alle, der vaskede hænder, da de kom ind på selve slagtegangen.

- Men så havde de helt sikkert gjort det ved en af de andre håndvaske, de passerer på vejen ned fra kantinen. Vi fører selv kontrol med, at det sker, og opdager vi, at medarbejderne ikke vasker hænder, betyder det øjeblikkelig bortvisning, og at de mister deres job. Det er de fuldtændig klar over, forklarede Hardy Eskildsen.

Annonce

Tvivlsomme konklusioner

Dette gjorde han så også Fødevarestyrelsen opmærksom på.

- Det burde ikke være kommet så langt. Hvis Fødevarekontrollen opdager, at der er noget galt, er det god skik, at et kontrolbesøg bliver afsluttet med et møde, hvor både kvalitetschefen på slagteriet og vores slagtemester er med, så vi kan få afklaret, hvad det drejer sig om. Det skete bare ikke 17. december. Vi hørte intet om, hvad de havde på blokken, før vi kunne læse om det i Ekstra Bladet. Det er bare ikke i orden, mener Hardy Eskildsen.

Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, Rikke Aagaard har nu bekræftet, at kontrolrapporten, som blev offentliggjort efter fødevarekontrollens besøg på andeslagteriet i Struer 17. december, kom til at indeholde nogle tvivlsomme konklusioner.

- Det var oplysninger fra slagteriet, der fik os til at trække kontrolrapporten tilbage og dermed også den indskærpelse, der fulgte med, fortæller hun efter et møde med Hardy Eskildsen på andeslagteriet i Struer onsdag formiddag.

- De erkendte, at de havde begået en fejl, fortæller Hardy Eskildsen.

- Men den dårlige omtale har jo været der, konstaterer han.

- Det har da helt sikkert kostet os omsætning ude hos kunderne, og det må vi leve med, når vi skal ud og tegne nye kontrakter. Så det er trist, at fødevarekontrollen ikke var af en lidt højere standard. Men nu må vi se fremad, og jeg har fuld respekt for, at vi skal samarbejde med fødevarekontrollen om fødevaresikkerheden, når vi nu arbejder videre på at udvikle slagteriet, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce