Annonce
Erhverv

Færchfonden er klar til at hjælpe mere

Direktøren for Færchfonden, Claus Omann Jensen, er klar til at holde hånden under de støtteprojekter, der må få problemer på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Det er i en tid som denne, at der er ekstra brug for Færchfonden, lyder det fra direktør Claus Omann Jensen.

Holstebro: Mange af de projekter og organisationer, som Færchfonden støtter, har ikke direkte noget med coronakrisen at gøre.

Og så alligevel.

- Alting drejer sig alligevel rundt om corona, så det fylder også meget hos os, siger Færchfondens direktør Claus Omann Jensen.

Det er ikke, fordi fonden, der først og fremmest støtter projekter og idéer med udspring i Nordvestjylland, har fået masser af ekstra ansøgninger om støtte endnu. Det kan dog komme på et senere tidspunkt, når de økonomiske konsekvenser kan gøres op.

Til gengæld er fonden i kontakt med de nuværende projekter.

- Det er klart, at der er mange af de ting, vi bakker op om, som også bliver ramt, og der er signalet fra os klart. Vi bliver ved med at støtte, og vi trækker os ikke, fordi det bliver udskudt eller forlænget, siger Claus Omann Jensen og nævner Holstebro Festival som et eksempel på noget, der må udskydes til næste år.

- Det er i en krisetid som denne, at Færchfonden skal ind og støtte op. Der bliver ikke holdt igen og trådt på bremsen, siger direktøren.

Det er ikke sikkert, at der bliver uddelt flere penge i 2020 end tidligere år.

- Sådan kunne det godt se ud lige nu, siger Claus Omann Jensen, der trådte til som direktør sidste år.

Færchfonden støtter også fem humanitære og velgørende formål som eksempelvis Folkekirkens Nødhjælp, Unicef og Læger uden grænser.

- Det plejer at være ansøgninger, vi behandler i november, men de er fremrykket. For alle de andre problemer rundt om i verden er her stadigvæk, og de organisationer lider under krisen, så der har vi hjulpet tidligere, end vi plejer, og så må vi se, om der kommer en ny ansøgning senere, siger Claus Omann Jensen.

Annonce

Taber på B&O

Færchfondens seneste regnskab, der netop er offentliggjort, viser et solidt overskud på 26 millioner kroner, som kommer af formueplejen af egenkapitalen på 1,5 milliard kroner.

- Vi tjente et trecifret millionbeløb på det område, men vores aktier i B&O trækker den anden vej, men det er vigtigt, at vi holder fast i den virksomhed, der betyder meget for Struer. Vi tror på, at B&O har en fremtid, siger direktøren.

Af regnskabet fremgår det, at Færchfonden i 2019 har et urealiseret tab på 85 millioner kroner på aktierne i Struer-virksomheden.

Så sent som i september 2019 opkøbte Færchfonden aktier i den trængte audio-virksomhed, så fonden besidder godt fem procent af aktierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce