Annonce
Erhverv

Færch lurer på opkøb i USA

Administrerende direktør Lars Gade Hansen har et godt øje til USA. Sydeuropa er også interessant, når det gælder opkøb. Foto: Kristian Grøndahl
Færch ejer i dag fabrikker i en række lande i Europa. Næste opkøb kan blive i USA. Italien og Sydeuropa har også virksomhedens store bevågenhed.

Holstebro: Den sidste weekend i oktober fejrer Færch Plast 50 års jubilæum.

Det sker med en kæmpe fest i Gråkjær Arena i Holstebro. Samtlige medarbejdere på fabrikkerne rundt om i Europa bliver fløjet ind til Holstebro. Det drejer sig om medarbejdere fra fabrikkerne i Holland, Frankrig, Spanien, England og Tjekkiet.

Men endnu har Færch-medarbejderne ingen amerikanske kolleger. Men opkøb af konkurrerende plastvirksomheder er en klar defineret vækststrategi, og opkøb i USA er bestemt en mulighed.

- Vi har en stærk interesse i USA, men det skal også være det rigtige, og vi skal have ressourcerne til det, siger koncernchef Lars Gade Hansen.

I 2018 opkøbte Færch to virksomheder i henholdsvis Holland og Frankrig, hvilket var med til at give væksten endnu et skub fremad.

Annonce

Rette timing

Lars Gade Hansen lægger ikke skjul på, at han følger det amerikanske marked tæt. Han mødes med mellemrum med en stribe kolleger for at drøfte tendenser og udvikling. Han er ikke i tvivl om, at Færch en dag går på opkøb i USA. I sidste ende handler det om timing og fornødne ressourcer.

- USA vil være et godt match. Det vil helt sikkert give nogle diskussion med vores ejere. Om vi kan klare opgaven. Vi køber en virksomhed for at bringe den på Færch-niveau. USA er bestemt interessant, fordi vi kan noget inden for genbrugsplast og automatisering, der vil vi kunne gøre en forskel – også i USA. Det handler om timing, siger Lars Gade Hansen.

Det åbne spørgsmål er, hvornår det sker.

- Jeg er helt sikker på, at om 25 år, når jeg kommer og besøger Færch, så er de også i USA. Der er så mange ting, vi kan tage med fra Holstebro til USA, lyder det fra plastdirektøren, der også har et godt øje til Italien og det øvrige Sydeuropa.

Direktøren har erfaret, at forskellen i behandlingen og genbrug af plast er meget ujævn i USA. Lidt på samme måde som i Europa. I stater som New York, Californien og Massachusetts bliver al plastic stort set samlet ind, mens det modsatte billede tegner sig i en stat som Ohio.

Tilbage i 2018 skrev det amerikanske finansmedie Bloomberg, at Færch bød på plastvirksomheden Waddington Group, der har en omsætning på fem milliarder kroner, hvilket er dobbelt så stor som Færch. Men i sidste ende blev Holstebro-virksomheden overgået af Novolex.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce