Annonce
Struer

Et stort rundt nul, der varmer

Kun en håndfuld borgere var tirsdag formiddag konstateret smittede med Covid-19 i Struer Kommune. Blandt dem en beboer på ældrecenter Solvang på Thyholm. Smitten her har lukket Solvang for besøgende indtil videre. Foto: Frede Stengaard
Kommunaldirektøren i Struer Kommune glæder sig over, at antallet af smittede i kommunen er lavt og ikke stiger - og så er han glad for ledere og medarbejderes indsats i forbindelse med smitte, der har ramt både et ældrecenter, en skole og dagplejen

Struer: "En fremragende nyhed."

Så kort betegner kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, Struer Kommune, den nyhed Styrelsen for Patientsikkerhed kunne overbringe ham sent tirsdag formiddag: Inden for det seneste døgn er der ikke konstateret nye smittede i kommunen.

Dermed holder det samlede tal for Covid-19 smittede i kommunen sig i øjeblikket på en håndfuld borgere.

Annonce


Jeg er meget positiv over, hvordan vores medarbejdere og ledere dygtigt har handlet i en tæt dialog.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og leder af Beredskabsgruppen, Struer Kommune


Blandt dem en beboer på ældrecentret Solvang, en skoleelev i 6. klasse på Thyholm Skole og en dagplejer i Langhøj.

Godt arbejde

Da smitten var tilbage i Struer Kommune, så må man sige, at den viste sig bredt på områder, hvor kommunen har ansvaret. Hvordan var det?

- Jeg er meget positiv over, hvordan vores medarbejdere og ledere dygtigt har handlet i en tæt dialog. Samtidig har vi arbejdet tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed, siger Jesper Thyrring Møller. Han er leder af Beredskabsgruppen, som kommunen nedsatte i forbindelse med pandemiens udbrud i marts.

Et andet medlem af gruppen er lederen af ældreområdet i Struer Kommune, Tina Holmgaard, der deler kommunaldirektørens glæde over, at der ikke er konstateret nye smittede i kommunen det seneste døgn.

Annonce

Undgår formentlig lukning

Begge håber, at de forholdsregler, der nu er sat i gang, er tilstrækkeligt for at inddæmme smitten.

Især at det tyder på, at styrelsen ikke vil forlange alle ældrecentre i kommunen lukket for besøg, men alene indfører den regel på ældrecentret Solvang på Thyholm.

Her blev en beboer konstateret positiv søndag og efterfølgende sat i isolation i sin plejebolig, mens personalet på Solvang er blevet testet.

- Vi har ikke fået et endeligt svar, men jeg har en klar fornemmelse af, at styrelsen allerede ville have bedt om at lukke alle ældrecentre, hvis vurderingen var, at det var nødvendigt. Er der noget alarmerende, så ville vi være de første, der fik det at vide, siger Jesper Thyrring Møller.

- Det er en god nyhed, hvis det ikke er nødvendigt lukke for besøg i alle de andre ældrecentre i kommunen, siger Tina Holmgaard.

Lukningen betyder, at beboerne på Solvang kun må få besøg i en såkaldt kritisk situation eller udendørs af højst én pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce