Annonce
Erhverv

Erhvervsforum: Ingen smutveje til succes

Bjarne Sørensen er tilfreds med det første år i Erhversforum, men intet kommer af sig selv. Kampen for berettigelse og medlemmer fortsætter i år to. Foto: Morten Stricker
Erhvervsforum Holstebro har hentet godt 100 medlemmer det første år. Det er færre end håbet, men formand Bjarne Sørensen er fortrøstningsfuld og lægger op til et langt, sejt træk. Det skal lykkes denne gang. Samspillet mellem kommunen bliver afgørende.

Holstebro: Målet er der ingen tvivl om.

Det handler om at samle erhvervslivet i hele Holstebro Kommune, så man taler med en tunge og er en tydelig med- og modspiller, når der skal træffes store beslutninger, der har indflydelse på erhvervsklimaet i Holstebro.

- Jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden, men det kræver, at vi kommer op i et højere gear. Nu er vi kommet godt i gang, og nu skal vi blive endnu mere synlige og være aktør på flere områder, siger formanden for Erhvervsforum, Bjarne Sørensen, der kan notere et medlemstal på godt 100 efter det første år. De første udmeldinger gik på 200 medlemmer.

- Vi meldte ud med et højere antal. Det var ikke helt realistisk. Der er ingen vej udenom. Det handler om det lange, seje træk, og der er ikke noget, der kommer af sig selv, siger Bjarne Sørensen, der torsdag den 20. februar har indkaldt til det første årsmøde efter stiftelsen i marts 2019.

Han er helt klar over, Erhvervsforum Holstebro nu skal bevise, at de kan komme til at spille en rolle. Formanden er også helt klar over, at mange af de potentielle medlemmer kan henvise til et par mislykkedes forsøg med at skabe en paraplyorganisation for det lokale erhvervsliv.

- Det er nu, at det skal lykkes. Hvis det falder til jorden, bliver det meget svært at samle op igen. Men vi skal være tålmodige, siger Bjarne Sørensen, der opfordrer alle med interesse i det lokale erhvervsliv til at melde sig til Erhvervsforum.

- Det handler også om, hvordan man kan være med til at gavne Holstebro som helhed og ikke kun, hvad der lige gavner den enkelte. Vi skal også passe på, at der ikke bliver for meget kannibalisering, hvor forskellige projekter og initiativer kommer til at stå i vejen for hinanden, siger formanden, der mener, at Erhvervsforum kun kommer til at spille en betydende rolle, hvis der bliver tilført mere muskelkraft.

Annonce

Partnerskab

Det store tema på det første årsmøde bliver koblingen og samarbejdet med Holstebro Kommune.

- Samarbejdet med kommunen er afgørende. Vi vil gerne spille en større rolle og være aktør og stå bag en række aktiviteter, der skal fremme erhvervslivet. Samtidig skal vi fungere som interesseorganisation, siger Bjarne Sørensen.

Borgmester H.C. Østerby (S), der siden starten har været en stor fortaler for det nye Erhversforum, kommer og holder et oplæg om samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet. Folketingsmedlem Annette Lind (S) er den anden oplægsholder på det første årsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce