Annonce
Erhverv

Erhvervsforum: Ingen smutveje til succes

Bjarne Sørensen er tilfreds med det første år i Erhversforum, men intet kommer af sig selv. Kampen for berettigelse og medlemmer fortsætter i år to. Foto: Morten Stricker
Erhvervsforum Holstebro har hentet godt 100 medlemmer det første år. Det er færre end håbet, men formand Bjarne Sørensen er fortrøstningsfuld og lægger op til et langt, sejt træk. Det skal lykkes denne gang. Samspillet mellem kommunen bliver afgørende.

Holstebro: Målet er der ingen tvivl om.

Det handler om at samle erhvervslivet i hele Holstebro Kommune, så man taler med en tunge og er en tydelig med- og modspiller, når der skal træffes store beslutninger, der har indflydelse på erhvervsklimaet i Holstebro.

- Jeg er fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden, men det kræver, at vi kommer op i et højere gear. Nu er vi kommet godt i gang, og nu skal vi blive endnu mere synlige og være aktør på flere områder, siger formanden for Erhvervsforum, Bjarne Sørensen, der kan notere et medlemstal på godt 100 efter det første år. De første udmeldinger gik på 200 medlemmer.

- Vi meldte ud med et højere antal. Det var ikke helt realistisk. Der er ingen vej udenom. Det handler om det lange, seje træk, og der er ikke noget, der kommer af sig selv, siger Bjarne Sørensen, der torsdag den 20. februar har indkaldt til det første årsmøde efter stiftelsen i marts 2019.

Han er helt klar over, Erhvervsforum Holstebro nu skal bevise, at de kan komme til at spille en rolle. Formanden er også helt klar over, at mange af de potentielle medlemmer kan henvise til et par mislykkedes forsøg med at skabe en paraplyorganisation for det lokale erhvervsliv.

- Det er nu, at det skal lykkes. Hvis det falder til jorden, bliver det meget svært at samle op igen. Men vi skal være tålmodige, siger Bjarne Sørensen, der opfordrer alle med interesse i det lokale erhvervsliv til at melde sig til Erhvervsforum.

- Det handler også om, hvordan man kan være med til at gavne Holstebro som helhed og ikke kun, hvad der lige gavner den enkelte. Vi skal også passe på, at der ikke bliver for meget kannibalisering, hvor forskellige projekter og initiativer kommer til at stå i vejen for hinanden, siger formanden, der mener, at Erhvervsforum kun kommer til at spille en betydende rolle, hvis der bliver tilført mere muskelkraft.

Annonce

Partnerskab

Det store tema på det første årsmøde bliver koblingen og samarbejdet med Holstebro Kommune.

- Samarbejdet med kommunen er afgørende. Vi vil gerne spille en større rolle og være aktør og stå bag en række aktiviteter, der skal fremme erhvervslivet. Samtidig skal vi fungere som interesseorganisation, siger Bjarne Sørensen.

Borgmester H.C. Østerby (S), der siden starten har været en stor fortaler for det nye Erhversforum, kommer og holder et oplæg om samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet. Folketingsmedlem Annette Lind (S) er den anden oplægsholder på det første årsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce