Annonce
Struer

Elever snakker allerede om eksamen: - De kommer til at mangle noget

Formand for skolebestyrelsen på Limfjordsskolen, Carsten Borrisholt, er allerede begyndt at tænke på eksamen til sommer. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er mere end svært at lære praktiske færdigheder bag en skærm, når det kommer til fag som fysik/kemi, biologi og idræt.
Annonce

Struer/Thyholm: Da skolebestyrelsen på Limfjordsskolen i Struer tidligere på ugen holdt møde, var en af de ting, der blev vendt, eksamen for de ældste elever.

Det er måske i nogles øjne lidt tidligt at bekymre sig om det, men det er en ganske reel problemstilling - særligt i forhold til de mere praktiske fag.

Det fortæller formand for skolebestyrelsen på Limfjordsskolen, Carsten Borrisholt:

- Vi har ikke fået nogen direkte henvendelser, men vi rørte lige lidt ved det, og repræsentanterne fra elevrådet (i skolebestyrelsen, red.), sagde, at eleverne snakker om det.


Mit håb er da, at ministeren får meldt noget ud, for vi kommer ikke til at kunne gøre tingene, som vi plejer til eksamen.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm Skole


Udfordringen, som skolebestyrelsesformanden ser det, er ikke så meget i forhold til fag som dansk og matematik. Det er, når vi taler for eksempel fysik/kemi eller idræt, skoen trykker.

I disse fag er praktiske færdigheder, som eleverne ikke kan lære bag en skærm derhjemme.

- De kommer til at mangle noget med mindre, det her snart får en ende, siger Carsten Borrisholt særligt med henvisning til afgangseleverne i 9. klasse.

Annonce

Kører upåklageligt

Skolebestyrelsen på Limfjordsskolen har ifølge formanden dog ikke andet end ros tilovers for Struer Kommunes måde at drive skole på online.

- Vi er godt klar over, at nogle elever kan miste gnisten lidt, men det kører altså upåklageligt, siger Carsten Borrisholt.

Spørger man skoleleder på Thyholm Skole, Knud Bjerregaard Hansen, så er problemstillingen bestemt også noget, man er bevidst om der.

- Der er positive tilbagemeldinger på den hjemmeundervisning, vi kører nu, men det her bliver rigtig svært at hente, siger Knud Bjerregaard Hansen:

- Vi har nogle ting i forhold til fysik/kemi og biologi, som ikke lader sig gøre, og det hæmmer eleverne i forhold til afgangsprøverne.

Ifølge skolelederen tager eleverne det stille og roligt, og forældrene er vidende om, at der er en udfordring på det her område.

- Mit håb er da, at ministeren får meldt noget ud, for vi kommer ikke til at kunne gøre tingene, som vi plejer til eksamen, siger Knud Bjerregaard Hansen:

- Vi har lagt en årsplan, og der er bare nogle ting, vi er nødt til at hoppe over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Annonce