Annonce
Holstebro

Efter onsdagens ekstra-tilsyn ved minkgrave: Vi har ikke set noget i dag, som bekymrer og vi skal tage akut hånd om

"Vi har ikke set noget i dag, som bekymrer, og som vi skal tage hånd om akut, siger Kasper Klintø, indsatschef fra Fødevarestyrelsen efter onsdagens tilsyn af overfladevandet, som de lokale er bekymrede for siver ned i Boutrup Sø efter store mængder nedbør. Foto: Morten Stricker
Der bliver hverken gravet grøfter eller iværksat andre afværgeforanstaltninger ved minkgravene i Nr. Felding. Fagfolk vurderer, at der ikke siver vand fra gravene til søen.

Nr. Felding: Blandt borgerne i Nr. Felding er der stor bekymring for, at der siver overfladevand fra minkgravene og ned i Boutrup efter store mængder nedbør.

Men den bekymring maner indsatschef Kasper Klintø fra Fødevarestyrelsen til jorden efter onsdagens ekstra tilsyn af vandet ved minkgravene.

- Vi har ikke i dag set tegn på noget, der forlader gravene. Der er ikke noget, der bekymrer, og som gør, at vi skal foretage os noget akut, siger Kasper Klintø.

Annonce

Kan du fuldstændig afvise, at der på noget tidspunkt er løbet vand fra gravnene og ned i søen?

- Det, vi kan se, er et øjebliksbillede, og på den måde vil der være øjebliksbilleder hele tiden, som danner et samlet billede. Men vi bliver ved med at holde øje med det, og hvis der skal sættes ind, så sættes der ind, siger indsatschefen.

Render på vejen

Miljøstyrelsen havde to medarbejdere i Holstebro onsdag. De har været hele vejen rundt om minkgravene og kunne ingen steder konstatere eroderede render efter overfladevand, der er løbet fra gravene, ned ad skråningerne, til søen.

Under det tre kvarter lange tilsyn blev der udelukkende konstateret render på vejen, hvor maskinerne har kørt og jorden er trykket sammen.En vold adskiller gravene og vejen og heller ikke her er der tegn efter overfladevand, der er på vej væk. En enkelt sted er vandet dog løbet fra vejen og ud over kanten, men renden stopper efter få meter - et godt stykke fra søen. Flere steder oppe ved minkgravene står der pytter med frosset vand.

Annonce

Borgere fortsat bekymret

Onsdagens tilsyn har dog ikke givet mere ro i maven hos Per Østergård, medlem af borgerforeningen i Nr. Felding. Han synes tilsynet kommer for sent - formand Leif Brøggers billeder af vandet over minkgravene er taget 30. december efter store mængder regn, og mens der endnu var plusgrader.

- Man skal jo være her, når vandet er her. Især når det som her er sandjord, der dræner hurtigt. Og vi kan jo se på de billeder, vi selv har taget for en uge siden, at der står masser af overfladevand, og at vandet løber. Så hvor er det henne? Det overfladevand, der måske ikke er rendt ned i søen, er jo forsvundet. Så må det jo være sevet ned i grundvandet, og vi kender ikke vandstrømningerne, og der er mange bække under jordoverfladen, siger Per Østergård.

Han tilføjer:

- Jeg er meget mere bekymret end myndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce