Annonce
Holstebro

DF-formand og folketingskandidat pludselig død

Richardt Graakjær Bostrup Møller blev kun 44 år. Han var frem til sin død lokalformand for Dansk Folkeparti i Holstebro. Pressefoto
Richardt Graakjær Bostrup Møller blev kun 44 år. Han efterlader sig kone og to børn.

Holstebro: Folketingskandidat i Herning Nord-kredsen og formand for Dansk Folkeparti i Holstebro, Richardt Gråkjaar Bostrup Møller, er pludselig død.

Det fremgår af en dødsannonce på afdøde.dk

- Han var utrolig vellidt, fortæller Søren Olesen, der gruppeformand for Dansk Folkeparti i byrådet i Holstebro.

- Vi havde en del kontakt med hinanden. Vi skrev ofte sammen og talte også en del sammen. Richardt var et utrolig engageret menneske. Ikke bare i Dansk Folkeparti, men også i andre sammenhænge, så det er utrolig trist, at vi har mistet ham, siger Søren Olesen.

Richardt Graakjær Bostrup Møller blev kun 44 år. Han var frem til sin død lokalformand for Dansk Folkeparti i Holstebro, hvor han også tidligere har været opstillet til byrådet. Han var også folketingskandidat i Herning Nord-kredsen, og var internt i partiet kendt som meget arbejdsom.

- Han havde altid en vittig bemærkning og var god til at holde snakken i gang, når man var sammen med ham, fortæller Søren Olesen.

Ny lokalformand for Dansk Folkeparti i Holstebro, Lene Larsen, kalder også meddelelsen om Richardt Graakjær Bostrup Møllers død for trist.

- Jeg er utrolig berørt og ked af det. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger hun.

Selv om Richardt Graakjær Bostrup Møller var engageret i Dansk Folkeparti, så var han også kritisk, når partiet kom ud af trit med vælgerne. Det kom blandt andet til udtryk efter forårets folketingsvalg, hvor han blandt andet i Berlingske kritiserede partitoppen.

"Vi skal lytte til de strømninger, der er i samfundet. Det er blandt andet klimaet, der fylder," fortalte han avisen.

Han har også været kritisk over for partiets planer om at bygge en togbane til Billund, der ville gøre det umuligt at køre med direkte tog fra Vestjylland til eksempelvis hovedstaden.

Richardt Graakjær Bostrup Møller var uddannet bager og arbejdede til daglig som faglærer på Uddannelsescenter Holstebro. Han efterlader sig en kone og to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce