Annonce
Holstebro

- Det vigtigste er de ansattes helbred

- Det vigtigste er de ansatte helbred, og at virksomhen klarer sig, lyder meldingen fra jernstøberiet Vald Birn, som fra i dag har hjemsendt 154 mand med lønkompensation, og det er ud af 482 ansatte. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er især en række store lastbilproducenter i Europa, som har stoppet samlebåndet, og det rammer produktionen på Vald. Birn, hvor knap hver tredje er hjemsendt.

HOLSTEBRO: Det er 154 funktionærer og timelønnede, som fra mandag er hjemsendt på støberiet Vald. Birn. Det er dermed knap en tredjedel af de 482 ansatte, som fra tirsdag ikke skal møde på arbejde.

- Det vigtigste er de ansattes helbred, og at vi også har en virksomhed bagefter. Men vi er et velfunderet firma, siger administrerende direktør Jens Axel Birn.

Direktøren er glad for at kunne bruge ordningen med lønkompensation.

- Det er medarbejdere, som vi fortsat gerne vil have tilknyttet, så vi hurtigt kan komme igang igen, når det er overstået, siger direktøren.

- Min fornemmelse er også at de ansatte bakker virksomheden op, og gerne vil tilbage, så snart det er muligt, siger Jens Axel Birn.

I øvrigt er der i forvejen mange funktionærer, som har arbejdet hjemmefra hos Birn på grund af coronasmitten.

Annonce

Store kunder sagde stop

Det er indenfor den seneste uge, at coronakrisen for alvor har ramt Europa på den måde, at en række fabrikker er lukket ned - og har standset produktionen.

Jens Axel Birn nævner store firmaer som Volvo, Scania, Daimler, ZF, Renault, DAF og Volvo personbil, som har standset produktionen, og hvor Vald Birn leverer færdige dele i støbejern til samlebåndet. Det er store kunder er i lande som Sverige, Tyskland, Frankrig og Italien, som er ramt.

- De har standset eller standser produktionen allesammen. Fra en kunde fik vi en fax om, at de stoppede produktionen indenfor en time, siger Jens Axel Birn.

Produktionen på støberiet standser dog ikke men bliver halveret. På selve støberiet har der hidtil være treholdsskifte. Fremover bliver der kun toholdsskifte og ikke noget nathold.

- Vi reducerer produktionstakten, siger direktøren.

Støberiet har andre kunder som Grundfos, der fortsætter produktionen - og dermed fortsat modtager især pumpehuse i støbegods.

Hvornår de hjemsendte medarbejdere kan vende tilbage, tør han slet ikke sige noget om.

- Det afhænger helt af, hvor længe coronasmitten fortsætter og hvor længe produktions-stop vil vare. Det er umuligt at sige, siger Jens Axel Birn.

- Vi evaluerer løbende, men jeg tror ikke, der sker noget før 1. maj, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce