Annonce
Struer

Kim og Gitte har købt hus i Bremdal: - Det er jo helt galt at kalde Struer for udkant

Kim Uldum ved familiens nye hus i Bremdal. Foto: Frede Stengaard
Kim og Gitte Uldum har købt hus i Bremdal. De ville gerne til vandet, og med nem og hurtig adgang til motorvejsnettet blev det pludselig attraktivt at søge mod Struer.
Annonce

Struer: Kim og Gitte Uldum fra Vildbjerg står midt i et flyttevakum, som Kim Uldum selv beskriver det.

Deres hus i Vildbjerg er solgt med overtagelse af de nye ejere 15. november, og samtidig er de i fuld gang med at gøre klar til at flytte ind i deres nye hus på Kærnebidervej i Bremdal ved Struer.

- Gitte har altid været helt vild med vandet. Når vi har været på ferie, har det altid været et sted ved vandet, og nu ville vi så også finde et sted at bo, hvor vi ikke havde mere end et par minutters gang ned til stranden, fortæller Kim Uldum fra familiens nye base ved Limfjorden.

- Det er jo helt galt at kalde Struer Kommune for en udkantskommune, mener han.

- Vi er kun 15 kilometer fra Holstebro, konstaterer han.

Men det har så også sine fordele, når han ser på huspriserne.

Man skal selvfølgelig altid overveje, om det nu også er et hus, man kan komme af med igen, når den tid kommer.

Kim Uldum, Struer

Annonce

Motorvejen afgørende

- Da vi begyndte at lede efter nyt hus, kunne vi jo konstatere, at priserne er lavere i Struer, end så mange andre steder i landet, og at de som regel er lidt længere om at blive solgt, end i for eksempel Holstebro. Det betyder selvfølgelig noget.

- Man skal selvfølgelig altid overveje, om det nu også er et hus, man kan komme af med igen, når den tid kommer, konstaterer han.

I dette tilfælde er det ikke noget, der bekymrer ham.

Han mener stadigvæk, at det er helt tosset at kalde Struer for en udkantskommune.

- Og da især, når vi nu har fået så hurtig adgang til motorvejen, mener han.

Et faktum, som var afgørende for, at Kim og Gitte Uldum begyndte at lede efter hus i Struer og nærmeste omegn.

- Gitte arbejder stadigvæk som specialpædagog på en institution i Ejstrupholm. Nu får vi se, hvor længe det holder, men som udgangspunkt er det jo bare et smut herfra og ned til motorvejen, og så går resten nærmest af sig selv, mener Kim Uldum, og for ham selv var det også afgørende, at han fik nem adgang til motorvejsnettet.

Med job for Pro Industri & Skadeservice får han opgaver over det meste af Jylland.

- Så med et kvarters kørsel til den nye motorvej var det fint for mig at flytte til Struer, konstaterer han og glæder sig over alt det, de fik for prisen, da de skrev under på slutsedlen og købte huset på Kærnebidervej i Bremdal.

Annonce

Endnu en drøm

- Det er helt vildt. Den tidligere ejer har boet her siden 1973, så der var selvfølgelig meget, vi ville have lavet om. Men han havde passet huset, og blandt andet brugt noget, der ligner en kvart million kroner på udestuen - og der er også nyt badeværelse og solceller på taget. Alt sammen for lidt over 1,6 millioner kroner, fortæller Kim Uldum.

- Så med alt det, vi får gjort, har vi stadigvæk fået 219 kvadratmeter hus til under to millioner kroner. I mit job kommer jeg jo rundt i så mange forskellige hjem, når der er sket skader, og når jeg ser, hvad man får for det samme i Østjylland, er det jo det rene ingenting. Priserne er bare helt vilde, så vi har det på alle måder fint med at flytte til Struer, fortæller han.

- Det er endnu en drøm, vi skal have udlevet, forklarer han.

Den gamle brændeovn er udkiftet med en ny og mere effektiv model, som bliver fodret med træpiller, og der er også lagt nyt gulv i både stue og køkken. Foto: Frede Stengaard
Annonce

Tjek detaljerne

- Vi har haft flere huse, og også en gård på et tidspunkt, fortæller han, og tidligere kastede han sig selv ud i de mange opgaver, der følger med, når familien flytter.

- Denne gang har vi tilladt os selv at hyre håndværkere ind til det meste, og det er selvfølgelig noget, man skal overveje, når man køber hus, siger han og giver gerne et par gode råd videre til førstegangskøberne, som ikke selv har gjort sig de samme erfaringer med køb og salg af fast ejendom.

- Vi ledte nok efter det helt rigtige sted et års tid. En af vores sønner gik til hardball i Holstebro hver søndag, og vi brugte så tiden på at køre rundt og kigge hus. Ikke nødvendigvis for at komme ind og bestille tid til en rundvisning, men bare for at se på udbuddet, forklarer han.

- Det er noget med at følge sin mavefornemmelse. Den skal man altid tage alvorligt, mener han, og når det bliver alvor kan han kun anbefale, at man følger op på tilstandsrapporten og får tjekket huset igennem af en håndværker, hvis man ikke selv har den nødvendige indsigt til at gå i dybden med alt, hvad der er af detaljer i forbindelse med handlen.

De brune lofter og de røde mursten i husets køkken er malet hvide. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce