Annonce
Leder

Det er ikke klogt af fiskerne

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Annonce

Fiskerne har naturligt nok protesteret mod, at man skal have videoovervågning om bord for at kontrollere, at man nu også overholder reglerne og opgiver de korrekte oplysninger.

De har protesteret voldsomt over, det er indført i Østersøen, og naturligvis er det ikke rart at skulle kigges over skulderen af et kamera. Det vil vist de færreste af os bryde os om på vort arbejde. Derfor er det forståeligt, at man har protesteret vildt og voldsomt mod det. Specielt når det ikke er gældende for fiskere fra andre EU-lande.

Men truslen hænger det, og så er det ikke smart, at fiskerne nu er taget i "at sløse med tallene", som det hedder, og så har man jo ikke rodet sig ud i påstande om, at der er bevidst snyd. Fiskeriministeren har derfor strammet reglerne, som vi kunne fortælle om her i avisen i sidste uge.  Ikke med videoovervågning - endnu.

Men fiskerne stiller sig selv i en elendig forhandlingssituation, når det viser sig, at ikke alle får opgivet de korrekte oplysninger, hvad enten det er bevidst eller ubevidst. Så beder man jo selv om yderligere kontrol.

Der skulle naturligvis have været helt rene linjer, og fiskerne skulle have ført bevis for, at det ikke er nødvendigt med videovervågning, fordi det er de korrekte data, der bliver afleveret. Det havde været det allerbedste argument for at forhindre, man får overvågningen. Nu er der så nogle, der har gjort denne forhandlings-situation rigtig dårlig, fordi modparten nu har fået spillet beviset i hånden på, at video-overvågning er nødvendig, fordi der ikke afleveres korrekte data..

Nu må fiskeriets organisationer træde i karakter og gøre det klart over for medlemmerne, at man er nødt til at have orden i egne rækker, hvis man skal have en chance i fremtidige forhandlinger for at undgå, at man skal have et videokamera kørende for at kontrollere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce