Annonce
Vinderup

Der er sommertravlt i kajakbutikken

Der er sommertravlt hos Kajak Freak i Handbjerg for tiden. Foto: Johan Gadegaard
Der er travlt i sommerperioden hos Kajak Freak i Handbjerg, når kajak-kunderne får feriefri til at købe nyt udstyr.

Handbjerg: Der er travlt i Handbjerg. I de lokaler, der tidligere har huset Dansk Mink Papir. Her flyttede kajakbutikken Kajak Freak sidste år til efter flere år at have haft butik i Mejdal. Og det tyder ikke på, at travlheden på den nye lokation er blevet mindre. Heller ikke her - i sommerperioden, der for kajakbutikken er højsæson.

- Der kommer rigtigt mange kunder ind her om sommeren. Vi har mange dage, hvor vi ligger fuldstændig vandret, siger Jacob Hertz, butiksassistent.

Ikke blot fordi mange kajak-entusiaster bruger sommerferien på at prøve nyt udstyr af, hvilket giver travlhed for butikkens ansatte, når kunderne skal sendes på vandet for at prøve udstyret af.

- Men også dage, hvor der er mere stille her i butikken, er der stadig meget gang i webshoppen - vi leverer jo til hele landet, siger han.

Det er alt fra havkajakker, paddle-boards, nyt sejlerudstyr og nyt tøj, som kunderne kommer for at købe.

- Der er også en del af dem, der kommer for at købe for eksempel en billigere plastic-kajak, fordi man så vil have dem liggende i sommerhuset, siger Jacob Hertz.

- Så vi er hårdt spændt for, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce