x
Annonce
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Der var mulighed for lidt af hvert af både holdtræning og spinning. Foto: Morten Stricker
Der blev svedt og forbrændt kalorier i massevis, da Struer Motion lørdag havde arrangeret indsamlings- og træningsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

Struer: Der er dem, for hvem weekenden er hellig. Hvor det handler om at sove længe, spise morgenmad i morgenkåben og give sig god tid til at drikke kaffen færdig, inden man lægger sig ind på sofaen til en velfortjent lur. Og så er der dem, der sidder på en spinningcykel i seks timer med kun få indlagte pauser, eller kaster sig ud i TRX, jumping fitness og yoga og får pulsen op og sved på panden.

De sidste var der mange af i Struer Motion på Industrivej i løbet af lørdagen. Faktisk så mange, at man ind i mellem måtte kante sig afsted langs væggen for ikke at træde nogen over tæerne eller gå i forvejen for andres vandflasker. Struer Motion havde nemlig inviteret brugere og andre interesserede til en fundraiser, der skulle samle penge til Børnecancerfonden. Interesserede kunne for 100 kroner købe sig en plads på et motionshold, eller for 600 kroner leje en plads hele dagen på en cykel. Derudover kunne man købe lodder for ti kroner i et lotteri med præmier sponsoreret af blandt andre TopFashion og Sport24. Alle pengene fra dagen går ubeskåret til Børnecancerfonden, som Struer Motion har samlet ind for før.

- Vores mål i år er at nå 25.000 kroner, og vi har aftalt, at hvis vi ikke når det i dag, så giver Struer Motion resten af beløbet, siger Bibi Salskov Olesen, der er indehaver af Struer Motion sammen med sin mand, Thomas.

Annonce

Og der er jo rigtig mange, der har haft kræft tæt inde på livet, så det er sådan en slags fællessag for os her.

Bibi Salskov Olesen, indehaver, Struer Motion

En god sag

Om de to indehavere selv måtte spæde til i slutningen af dagen vides endnu ikke, men medlemmerne gjorde i hvert fald hvad de kunne for at give deres del. Alle 24 cykler i spinning-afdelingen var udsolgte, og der var ikke mange pladser tilbage på flere af holdene, da dagen gik i gang. I alt var der mulighed for syv timers holdtræning og seks timers spinning - og kaffe, kage og mad til dem, der svedte for en god sag.

Var man ikke selv i humør til at hoppe op på cyklen gjorde det heller ikke noget - flere af deltagernes familie og venner var mødt op for at støtte og se, hvordan det gik til. En af dem, der havde valgt at tage den helt hårde tur med alle seks timer i spinningsadlen var Nicolaj Jensen fra Struer. Dagbladet fangede ham efter den fjerde time, hvor han lige havde fem minutter til at trække vejret og spise en sandwich inden det var i gang igen.

- Jeg er her fordi det er et superfedt arrangement og en god sag, som jeg gerne vil støtte, siger han, mens han gumler med sveden drivende ned ad panden.

- Og så er det jo også sjovt at teste sig selv. Indtil videre har jeg kørt lidt over 100 kilometer, og mine ben er ved at være lidt tunge, siger han.

Nicolaj Jensen kommer fast i Struer Motion fire gange om ugen, hvor han spinner, styrketræner og løber. Hans t-shirt denne dag afslørede, at han også har deltaget i motionsløbet Run to The Beat i Struer tidligere.

- Når jeg er færdig, så skal jeg bare hjem og slappe af. Så må jeg vist godt spise slik, siger han og griner.

- Det er også lidt en slags familiedag, fordi mange har deres familie med, der står og kigger, siger Bibi Salskov Olesen.

At samle penge ind til bekæmpelse af kræft er en hjertesag for Struer Motion. Selv døde Bibi Salskov Olesens mor i en alder af 52 på grund af kræft.

- Og der er jo rigtig mange, der har haft kræft tæt inde på livet, så det er sådan en slags fællessag for os her, siger hun.

Nicolaj Jensen tog det lange spinning-stræk på seks timer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce