Annonce
Holstebro

De sidste syv kilometer: Kampen er langt fra slut

Til efteråret bliver der igen sat fart under kampen for at få lukket motorvejshullet ved Herning. Arkivfoto: Morten Stricker
Kampen for at få lukket motorvejshullet ved Herning fortsætter til efteråret. Vi skal holde fast, så vi ikke bliver glemt, mener Jens Axel Birn.
Annonce

Holstebro: Hjælpepakker, ekstraordinær støtte og lønkompensation.

Milliarderne ruller med uhørt hastighed under coronakrisen.

Det store spørgsmål er, hvad der bliver råd til, når milliardregningerne skal betales.

Bliver der overhovedet råd til at fuldføre motorvejen til Holstebro. Prisen ligger på omkring 400 millioner kroner.

- Vi fortsætter kampen til efteråret. Lige nu ligger det stille, men vi kommer stærkt tilbage. Vi skal have færdiggjort de sidste syv kilometer ved Herning, siger Jens Axel Birn, der er formand for motorvejsgruppen, der i flere år har kæmpet for en færdiggørelse af motorvejen til Holstebro, der blev åbnet i september 2018.

I februar havde gruppen blandt andet møde med den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht. Men siden har aktiviteterne ligget stille på grund af coronakrisen.

- Vi møder meget sympati og forståelse fra politikerne, men der er ingen garanti for, at det bliver til noget. Derfor skal vi fortsætte med at kæmpe, lyder det fra Jens Axel Birn.

Annonce

Sikkerhed

Han er helt med på, at kampen om pengene og projekterne ikke bliver mindre hård efter coronakrisen.

- Jeg kan godt være bekymret for at blive glemt, når der er så meget andet også. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter kampen, indtil vi når vores mål, siger Birn-direktøren.

Er der ikke andre ting, der er mere brug for end syv kilometer ekstra asfalt?

- De bedste argumenter er fortsat, at det samfundsøkonomisk og sikkerhedsmæssigt er det helt rigtige. Det handler meget om sikkerhed, siger Birn.

Han ser meget gerne, at politikerne vælger at investere i de sidste syv kilometer, som et af de infrastrukturprojekter, der skal være med til at holde gang i hjulene og beskæftigelsen efter coronakrisen.

- Projektet er lige til at tage op af skuffen. VVM-undersøgelsen er lavet, så det ligger til højrebenet. Anlægget af de sidste syv kilometer kan sættes i gang ret hurtigt, siger han.

Annonce
Annonce
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce