Annonce
Holstebro

De mødte hinanden som censor og elev: Nu laver de forretning sammen

Mikkel Kirkegaard (t.v.) og Mathias Thulstrup startede egen virksomhed i april - efter Danmark var lukket ned. Men de har droppet drengedrømmen igen - da de fik et bedre tilbud fra Bjarke Bekhøj (t.h.), direktør og partner hos Become Aps, der hjælper virksomheder med at digitalisere salg og marketing. Foto: Morten Stricker
Mikkel Kirkegaard og Mathias Thulstrup stiftede egen virksomhed under corona-nedlukningen. Efter få måneder blev de opkøbt.
Annonce

Holstebro: Den ene stammer fra Thisted. Den anden kommer fra Ulfborg. Mathias Thulstrup og Mikkel Kirkegaard.

Til fælles har de et drive - og en arbejdsgiver; så da Mette Frederiksen lukker hele landet ned i foråret, gør de to unge mænd, begge toogtyve, alvor af det, det har talt om i et års tid - at starte egen virksomhed.


Jeg tænkte, at jeg skulle finde på noget at lave, for jeg gad ikke bare sidde derhjemme og trille tommelfingre under nedlukningen.

Mikkel Kirkegaard, Holstebro.


På det tidspunkt, i april, arbejder begge som elever hos Munk Store i Holstebro. Mathias er en af de få medarbejdere, der under nedlukningen fortsat møder på arbejde nede i tøjbutikken, der også har en webshop. Mikkel bliver hjemsendt.

- Jeg tænkte, at jeg skulle finde på noget at lave, for jeg gad ikke bare sidde derhjemme og trille tommelfingre, fortæller Mikkel Kirkegaard.

Det bliver starten på socian.dk - et bureau, som skal leve af at hjælpe primært små virksomheder, som enten ikke bruger Facebook-annoncering eller gør det forkert.

Men hvordan kommer man på den tanke - og tør springe ud i det?

- Jeg tror, det var fordi, vi følte, at vi var gode til noget, og vi kunne se et marked, så hvorfor ikke prøve? Og det er svært at miste noget ved det. Man skal ikke ud og investere i en stor  produktionsmaskine for at kunne starte. Det er sådan set bare en computer, og så er man kørende, siger Mikkel Kirkegaard.

Annonce

Opkøbt af censor

Men socian.dk får en ret kort levetid.

Tre-fire måneder efter cvr-nummeret er søgt, og de første kunder er i hus, og der er omsat for godt 40.000 kroner, bliver de opkøbt af fusionsbureaet Become, som har kontorer i København, Hillerød og Aarhus, og hvis kunder tæller blandt andre Det Kgl. Teater, Copenhagen Business School, Den Gamle By og SEAS-NVE.

- Vores vækststrategi er ikke at konsolidere os i København, men at skubbe ud og etablere flere mindre kontorer rundt om i landet - og her var der nogle unge mennesker med ild i øjnene, og som ikke bor i Aarhus, hvilket jo også var positivt, siger Bjarke Bekhøj, stifter af Aarhus-virksomheden Compell, som udgør den ene halvdel af Become.

Den første kontakt mellem ham og de to Holstebro-elever opstår hen over det grønne eksamensbord. Censoren ved Mikkel Kirkegaards fagprøve i digital markedsføring er Bjarke Bekhøj, der altid spørger de unge, hvad de skal efter elevtiden.

Mikkel Kirkegaard svarer lidt kækt, at han starter sit eget sammen med en kammerat, og at de "jo nok bliver en konkurrent til Become."

Annonce

Gode "lærepenge"

Fagprøven er torsdag, mandag kontakter Bjarke Bekhøj Mikkel Kirkegaard og Mathias Thulstrup for at få dem til at droppe drengedrømmen og i stedet komme med ombord hos Become.

Ret hurtigt bliver Mikkel og Mathias enige om at gå med Become, der arbejder med Google, Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat, YouTube, altså alle digitale platforme.

- Du får sparring med nogen, der virkelig har meget erfaring, og kan udvikler dig selv, så for mig er det meget "lærepengene", der betyder meget og er en kæmpe stor fordel i forhold til at skulle gå selv, siger Mathias Thulstrup.

Og så er det heller ikke så usikkert, pointerer Mikkel Kirkegaard:

- På den lange bane kunne det godt være, at vi som selvstændige kunne have tjent flere penge eller have lavet noget større ud af det. Men det kunne også lige så godt ende med, at vi skulle lukke virksomheden om et år, fordi det ikke kunne løbe rundt, og så havde vi ligesom spildt et år på det, hvor vi kunne være blevet bedre. Vi valgte den sikre vej, hvor der var et professionelt setup. Det giver noget ro, synes Mikkel Kirkegaard.

Annonce

Smidt ud af universitet

For Bjarke Bekhøj har det vigtigt at være ærlig i dialogen med de unge, for han har selv stået der, med den fede drøm. Han startede sin virksomhed, mens han læste cand.merc.marketing, men blev smidt ud af universitetet, fordi han havde travlt med sin forretning.

- Jeg skal også kunne se dem i øjnene om tre eller seks år, så jeg har været meget loyal i forhold til at fortælle, at vi frarøver dem én mulighed, men tilbyder dem en anden mulighed, siger Bjarke Bekhøj, der i dag er 34 år og drev firmaet Compell i 10 år, inden han fusionerede med det københavnske bureau Beruf.

Become's nye Holstebro-filial er placeret i toppen af Nørregade, i et kontorfællesskab. Succeskriteriet er hurtigt at komme op på ti ansatte i Holstebro.

- Vi fokuserer på at tjene penge, men ikke for mange. Vi skal både tjene penge og have det sjovt, siger Bjarke Bekhøj, direktør og partner hos Become ApS, der i 2019 omsatte for over ti millioner kroner og leverede et overskud på 1,3 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce