Annonce
Erhverv

Carl Larsen flytter varelager til Silkeborg

Carl Larsen står også bag firmaer som Chokoland og Sügro. Arkivfoto: Morten Stricker
Scandinavian Sweet Center i Struer rykker til Silkeborg og bliver en del af Candynavia - begge ejet af Carl Larsen

Struer/Silkeborg: Slik- og chokolade-giganten Carl Larsen har fusioneret to af sine selskaber, Candynavia og Scandinavian Sweet Center, skriver Midtjyllands Avis.

Det er ikke længe siden, at Candynavia, der ligger i Silkeborg, er rykket ind i nye lokaler på Bavnehøjvej, og snart får medarbejderne der flere at arbejde sammen med, når en håndfuld kolleger fra Scandinavian Sweet Center flytter ind i samme bygning. Når det sker vil medarbejderantallet i den bygning ligge på 26, skriver Midtjyllands Avis.

- Scandinavian Sweet Center er vores søsterselskab, og sortimentsmæssigt passer de to virksomheder rigtigt godt sammen, udtaler Candynavia-direktør Benny Ebsen til Midtjyllands Avis.

I alt bliver fire sælgere og to kontorfolk fra Scandinavian Sweet Center, som indtil videre har haft arbejdsadresse i Struer, rykket til Silkeborg og bliver en del af Candynavia. Samtidig rykker varelageret fra Struer med - alt sammen i løbet af næste uge. Det nye byggeri på Bavnehøjvej i Silkeborg er splinternyt og har kostet omkring 40 millioner, så der er godt med plads, hvilket er fint, for lagerdelen er udvidet fra 670 til 2500 pallepladser, mens pakkeriet går fra 160 til 470 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

Erhverv

Bankchef skifter til byggefirma

Annonce