Annonce
Kultur

Fabrikkerne lukker tre dage: Bramsen og bosserne klar til stort jubilæumsgilde

Sangerinden Stine Bramsen er en af dem, der optræder til Færch Plasts 50 års jubilæumsfest på lørdag i Gråkjær Arena. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Medarbejdere fra alle europæiske afdelinger af Færch Plast mødes på fredag i Holstebro. Lørdag er der kæmpe jubilæumsfest i Gråkjær Arena med 1100 til festspisning, taler og toppen af dansk musik.

Holstebro: - Det bliver et brag af en fest.

Sådan sagde Færch Plasts koncerndirektør Lars Gade Hansen, da han før sommer for første gang omtalte planerne om virksomhedens store 50 års jubilæumsfest i den sidste weekend i oktober.

Nu er ideer og planer blevet til virkelighed. Det hele kulminerer med jubilæumsfesten i Gråkjær Arena lørdag aften.

Den moderne håndboldhal vil på ingen måde ligne sig selv, når 1100 medarbejdere fra Færch Plast skal til gilde og fejre, at virksomheden i dag aldrig har tjent bedre og nu omsætter for 2,5 milliarder kroner.

Der skal også være plads til tre store danske musiknavne. Stine Bramsen og Alphabeat, The Scarlet Pleasure og Four Jacks sørger for den musikalske underholdning i løbet af aftenen.

Festtalerne er overladt til bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen, der i ni år stod i spidsen for A.P. Møller-Mærsk. Lone Færch repræsenterer Færch-familien. Det var hendes far, Jørgen Færch, der grundlagde fabrikken for 50 år siden. Den tredje taler er koncerndirektør Lars Gade Hansen.

Det er første gang i Holstebro-virksomhedens historie, at produktionen på alle fabrikker bliver lukket ned tre dage i forsøget på at få så mange som muligt af af de 1500 ansatte med til festweekenden i Holstebro.

Festdeltagerne kommer fra fabrikkerne i England, Tjekkiet, Holland, Frankrig og Spanien. Der er også sælgere fra Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

I løbet af weekenden vil der også være en række aktiviteterne for deltagerne, der for manges vedkommende aldrig har været i Holstebro før.

Det er en hemmelighed, hvor meget det koster at flyve langt hovedparten af medarbejderne ind til Holstebro og lukke produktionen ned i tre dage. De udenlandske gæster kommer fredag og rejser hjem igen søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce