x
Annonce
Kultur

Fabrikkerne lukker tre dage: Bramsen og bosserne klar til stort jubilæumsgilde

Sangerinden Stine Bramsen er en af dem, der optræder til Færch Plasts 50 års jubilæumsfest på lørdag i Gråkjær Arena. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Medarbejdere fra alle europæiske afdelinger af Færch Plast mødes på fredag i Holstebro. Lørdag er der kæmpe jubilæumsfest i Gråkjær Arena med 1100 til festspisning, taler og toppen af dansk musik.

Holstebro: - Det bliver et brag af en fest.

Sådan sagde Færch Plasts koncerndirektør Lars Gade Hansen, da han før sommer for første gang omtalte planerne om virksomhedens store 50 års jubilæumsfest i den sidste weekend i oktober.

Nu er ideer og planer blevet til virkelighed. Det hele kulminerer med jubilæumsfesten i Gråkjær Arena lørdag aften.

Den moderne håndboldhal vil på ingen måde ligne sig selv, når 1100 medarbejdere fra Færch Plast skal til gilde og fejre, at virksomheden i dag aldrig har tjent bedre og nu omsætter for 2,5 milliarder kroner.

Der skal også være plads til tre store danske musiknavne. Stine Bramsen og Alphabeat, The Scarlet Pleasure og Four Jacks sørger for den musikalske underholdning i løbet af aftenen.

Festtalerne er overladt til bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen, der i ni år stod i spidsen for A.P. Møller-Mærsk. Lone Færch repræsenterer Færch-familien. Det var hendes far, Jørgen Færch, der grundlagde fabrikken for 50 år siden. Den tredje taler er koncerndirektør Lars Gade Hansen.

Det er første gang i Holstebro-virksomhedens historie, at produktionen på alle fabrikker bliver lukket ned tre dage i forsøget på at få så mange som muligt af af de 1500 ansatte med til festweekenden i Holstebro.

Festdeltagerne kommer fra fabrikkerne i England, Tjekkiet, Holland, Frankrig og Spanien. Der er også sælgere fra Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

I løbet af weekenden vil der også være en række aktiviteterne for deltagerne, der for manges vedkommende aldrig har været i Holstebro før.

Det er en hemmelighed, hvor meget det koster at flyve langt hovedparten af medarbejderne ind til Holstebro og lukke produktionen ned i tre dage. De udenlandske gæster kommer fredag og rejser hjem igen søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce