Annonce
Holstebro

Borgmester sendt i hjemmekarantæne: Man regner jo aldrig med, at det rammer en selv

- Der er mange, der har det værre end mig. Jeg hoster og føler mig sløj. Men der er ingen grund til panik, og jeg tager det også selv roligt, fortæller borgmester H.C. Østerby (S). Foto: Morten Stricker
Borgmester H.C. Østerby (S) er sendt i hjemmekarantæne. Han hoster hele tiden og har det skidt. - Lægen har sagt, at det nok er et tegn på Covid-19, fortæller en hostende borgmester.
Annonce

Holstebro: Borgmester H.C. Østerby (S) har det skidt. Han har døjet med lidt sløvhed i løbet af sidste uge - manglende sult og ubehag.

Men hen over weekenden er det blevet værre, og den hoste, som han har gjort meget for skjule, har nu sat sig som en tør og nærmest konstant hosten.

-Host, host... jeg har været i kontakt med min læge, der siger, at det sagtens kan være symptomer på Covid-19 i en eller anden grad... host, host. Jeg skal derfor blive hjemme. Jeg må ikke gå ud. Det ville også være fjollet, hvis jeg begyndte at smitte kommunaldirektør Lars Møller... host, host, siger H.C. Østerby.

Han fortæller, at han ikke er blevet testet for Covid-19.

- Det skal jeg heller ikke umiddelbart forvente. Jeg skal bare blive hjemme, og det gør jeg så. Men jeg symptomerne.

Egentlig er han ikke så meget for at tale om sin egen situation:

- Der er mange, der har det værre end mig. Jeg hoster og føler mig sløj. Men der er ingen grund til panik, og jeg tager det også selv roligt. Man regner naturligvis aldrig med, at det rammer en selv. Men det kan ske, og det er trods alt ikke værre, end at jeg stadig kan passe mit arbejde hjemmefra, siger Østerby, der nu har måttet droppe sine daglige ture på rådhuset.

- Jeg må sådan set ikke forlade matriklen herhjemme.

Hans plan er dog stadig, at stå i spidsen for dagens byrådsmøde, der skal foregå via videotelefoni:

- Så må jeg få fat i nogle stærke halspastiller, så jeg kan komme igennem det uden for megen hosten, siger Østerby.

Annonce

Bøger til døren

Mens borgmesteren sidder hjemme, kan det være, at han selv ender med at få brug for den hjælp, som biblioteket i samarbejde med det lokale Røde Kors nu vil tilbyde.

Her vil man bringe bøger ud til de personer, der savner litteratur og adspredelse, mens de skal holde sig væk fra andre:

- Når man nu er færdig med alle puslespillene og alle brætspillene, så har det vist sig, at der stadig er efterspørgsel på bøger. Der er kommet flere henvendelser til biblioteket, og derfor har man lavet et samarbejde, hvor biblioteket pakker bogpakker sammen, og Røde Kors leverer dem til dem, der har brug for det, siger Østerby.

Han er godt klar over, at der findes større begivenheder.

- Men for mig at se, er det et godt eksempel på de samarbejder, der opstår som en konsekvens af corona-krisen. Mennesker og organisationer finder sammen på nye måder, og man finder ud af, at der er helt andre måder at samarbejde på. Det er skønt at se, siger Østerby.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce