Annonce
Struer

Borgerforeningen enig med lejerne: En skamplet på byen

Formanden for Borger- og Gymnastikforeningen i Vejrum, Leif Mortensen, er helt enig med lejerne, som nu har forladt huset her på adressen Tingvej 5, om, at det burde erklæres for uegnet som menneskebolig og rives ned. Foto: Johan Gadegaard.
Borgerforeningens formand bakker lejerne op og erklærer sig enig i, at hus på Tingvej burde erklæres uegnet som menneskebolig og rives ned
Annonce

Vejrum: Formanden for Vejrum Borger- og Gymnastikforening, Leif Mortensen, har fuld forståelse for, at lejerne af et hus på Tingvej i Vejrumstad har fortrudt, at de flyttede til byen 1. maj 2020.

- Huset, de flyttede ind i er helt klart en skamplet på byen, mener han.

Da Tina Bigum Frederiksen og Hans Ole Groth flyttede ind 1. maj 2020 blev der derfor også lagt mærke til, at de forsøgte at få ryddet op i vildnisset ud til vejen.

- Vi var jo glade for at flytte herud, fortæller Tina Bigum Frederiksen.

Men som hun beskriver forløbet, endte det i et mareridt.

- Vi blev syge af at bo der. Der er skimmelsvamp i kælderen. Stikkontakterne hænger frit ud fra væggen uden at være sat fast. Alle vinduer er punkteret, og huset er bare slet ikke til at varme op. Det burde rives ned og erklæres uegnet som menneskebolig, mener hun.

Borger- og Gymnastikforeningens formand i Vejrum, Leif Mortensen, er helt enig.

Annonce

Heldig med sønderjyden

- Overordnet set, er jeg meget tilfreds med boligsituationen. Hussalget i området går fint. Udlejningsejendomme er der ikke så mange af, og ser man bort fra det, som firmaet Liebhaveriet Aps i Aalborg har på Tingvej, så har jeg indtryk af, at det ser fornuftig ud med de andre, vurderer han.


Ingen i området har interesse i, at der står faldefærdige huse og sygner hen.

Leif Mortensen, formand, Vejrum Borger- og Gymnastikforening


- Et par enkelte steder, er det gået lidt i stå. En udlejer fra Sønderjylland gør kun noget ved sit hus, når han kan betale det kontant. Så i perioder står det stille. Men der sker noget. Huset står ikke og forfalder, og vi kan kun være glade for, at det var ham, der købte det:

- Han købte huset på en tvangsauktion, som blev afviklet,  efter at den første auktion blev aflyst. Skifteretten fik et bud fra en udlejer, som er kendt for at købe faldefærdige huse, og da han fortalte dommeren, at han ville være klar til at leje det ud for 6000 kroner om måneden uden at gøre yderligere ved det, blev hans bud heldigvis afvist, fortæller Finn Mortensen.

Annonce

Ejer skal høres

- Men det viser jo lidt om, at vi helst skulle undgå for mange tvangsauktioner. Ingen i området har interesse i, at der står faldefærdige huse og sygner hen. Derfor et det også irriterende, at vi så lige har huset der på Tingvej, som er kendt for at være i så ringe en stand, og så lige midt i byen. Jeg ved, at der også tidligere er rettet henvendelse til både Struer Kommune og til ejeren af huset for at få rettet op på forholdene. Nu kan vi kun håbe, der sker noget, siger han.

Under et kontrolbesøg 19. januar kunne Sikkerhedsstyrelsen, som har stået for en inspektion af el-installationerne i huset, blandt andet konstatere, at udlejeren, Bjarne Bilenberg fra firmaet Liebhaveriet i Aalborg, har undladt at efterkomme en række påbud, som han fik af Sikkerhedsstyrelsen efter en første inspektion af huset i november 2020.

Dette er den foreløbige status på sagen.

- Inden vi foretager os yderligere, skal udlejer have mulighed for at blive hørt. Sådan er reglerne i Forvaltningsloven, forklarer Steffen Nielsen, som er chefkonsulent ved Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg.

Bjarne Bilenberg ønsker ikke selv at udtale sig til avisen om forløbet og husets stand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce