x
Annonce
Holstebro

Massefyringer for få uger siden var ikke nok: Birn fyrer igen

- Det er en ny runde. Vi ser hele tiden an, og der er kommet et yderligere fald i ordrebogen, som betyder, at vi er nødt til at reagere, siger administrerende direktør Jens Axel Birn. Arkivfoto: Morten Stricker
For anden gang siden sommerferien må Vald. Birn A/S ud i en sparerunde. Antallet af afskedigelser er nu oppe på 85.

Holstebro: For kun få uger siden gennemførte Vald. Birn i Holstebro en sparerunde, hvor jernstøberiet måtte afskedige 56 medarbejdere.

Men selvom der var tale om en massefyring, hvor mere end ti procent af de ansatte blev opsagt, har det vist sig ikke at være nok.

Søndag og mandag modtager yderligere 29 medarbejdere en fyreseddel.

- Det er en ny runde. Vi ser hele tiden an, og der er kommet et yderligere fald i ordrebogen, som betyder, at vi er nødt til at reagere, siger administrerende direktør Jens Axel Birn.

Han kan ikke pege på ét bestemt marked eller segment som årsag til nedgangen.

- Der er et generelt fald i markedet nu, siger støberidirektøren.

Med den nye sparerunde når antallet af afskedigelser op på sammenlagt 85. Derudover er 24 stillinger i Holstebro blevet nedlagt som følge af frivillige fratrædelser og ledige stillinger, som ikke er blevet genbesat. Det er den største nedskæring siden finanskrisen for ti år siden og rammer både funktionærer og timelønnede.

Når jernstøberiet har effektureret den anden sparerunde, beskæftiger virksomheden 510 ansatte. Birn er Nordeuropas største støberikoncern og leverer blandt andet autodele til den tyske og svenske lastbilindustri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce