Annonce
Holstebro

Massefyringer for få uger siden var ikke nok: Birn fyrer igen

- Det er en ny runde. Vi ser hele tiden an, og der er kommet et yderligere fald i ordrebogen, som betyder, at vi er nødt til at reagere, siger administrerende direktør Jens Axel Birn. Arkivfoto: Morten Stricker
For anden gang siden sommerferien må Vald. Birn A/S ud i en sparerunde. Antallet af afskedigelser er nu oppe på 85.
Annonce

Holstebro: For kun få uger siden gennemførte Vald. Birn i Holstebro en sparerunde, hvor jernstøberiet måtte afskedige 56 medarbejdere.

Men selvom der var tale om en massefyring, hvor mere end ti procent af de ansatte blev opsagt, har det vist sig ikke at være nok.

Søndag og mandag modtager yderligere 29 medarbejdere en fyreseddel.

- Det er en ny runde. Vi ser hele tiden an, og der er kommet et yderligere fald i ordrebogen, som betyder, at vi er nødt til at reagere, siger administrerende direktør Jens Axel Birn.

Han kan ikke pege på ét bestemt marked eller segment som årsag til nedgangen.

- Der er et generelt fald i markedet nu, siger støberidirektøren.

Med den nye sparerunde når antallet af afskedigelser op på sammenlagt 85. Derudover er 24 stillinger i Holstebro blevet nedlagt som følge af frivillige fratrædelser og ledige stillinger, som ikke er blevet genbesat. Det er den største nedskæring siden finanskrisen for ti år siden og rammer både funktionærer og timelønnede.

Når jernstøberiet har effektureret den anden sparerunde, beskæftiger virksomheden 510 ansatte. Birn er Nordeuropas største støberikoncern og leverer blandt andet autodele til den tyske og svenske lastbilindustri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce