Annonce
Erhverv

Holstebro Kommune hjælper iværksættere med at etablere virksomhed: Begyndelsen kræver masser af tid

Camilla Selin var en af de nye iværksættere, der var mødt op til Vækstreception på Nupark torsdag aften. Foto: Lars Hedegård Nielsen
Sproglærer Camilla Selin fra Holstebro var en af de fremmødte, da Holstebro Kommune inviterede på Vækstreception for femte gang.

Holstebro: Det kan være meget besværligt at tage det første skridt til at blive selvstændig eller iværksætter.

Holstebro Kommune har en ambition om at hjælpe iværksættere og andre med mod på at etablere virksomhed i Holstebro i jagten på nye og flere arbejdspladser.

Derfor var der torsdag aften for femte gang Vækstreception på Nupark, hvor nye erhvervsfolk har mulighed for at møde hinanden og hente gode råd og netværke. Erfarne erhvervsledere og politikere var også blandt de 100 fremmødte.

En af de deltagerne med nyt CVR-nummer var sproglærer Camilla Selin, der har etableret sig på Nupark inden for det seneste år.

- Jeg begyndte i januar i år, og jeg har ikke fortrudt, at jeg begyndte for mig selv. Jeg måtte stoppe som sproglærer på grund af færre elever på sprogskolerne. Men jeg brænder så meget for at lære udlændinge dansk. Det var grunden til, at jeg blev selvstændig, siger Camilla Selin, der har boet i Holstebro siden 1995.

Hun er glad for, at hun tog springet. Selv om al begyndelse kan være vanskelig, er hun optimist.

- Det er blevet en livsstil for mig. Det er rigtig meget arbejde, og det tager mange timer, men jeg vil det så meget, at jeg fortsætter, og planen er at vokse. Jeg er sikker på, at der er et marked. Jeg har ansat to medarbejdere, siger Camilla Selin, der som indehaver af eget firma kan kalde sig direktør.

Optimisme

Hendes firma har navnet "På job med dansk". Hun og kollegerne tager rundt på virksomheder eller underviser på Nupark. De enkelte forløb bliver skræddersyet, så medarbejderne hurtigt kan lære dansk og begå sig bedst muligt på det danske arbejdsmarked. Hurtig læring af dansk er nøglen til succes på arbejdsmarkedet.

- Jeg er blevet taget godt imod rundt om på virksomhederne. Der er mulighed for at lave et fleksibelt forløb, siger Camilla Selin, der for nylig har startet en sprogcafé på Nupark hver fredag eftermiddag. Her kan udlændinge møde hinanden og stimulere sprogegenskaberne.

- Jeg glæder mig til fortsættelsen, selv om det første år har krævet arbejde i store dele af døgnet, siger Camilla Selin.

Vækstreceptionen sluttede med et foredrag af iværksætteren og kunstneren Jim Lyngvild, der fortalte ivrigt om de projekter og virksomheder, han har været med til at etablere.

Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Erhverv

Ausumgaard holder ved trods corona - men kom gerne om fredagen

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Erhverv For abonnenter

Mens andre drejer nøglen om, udvider Bjørn: - Det er gået op for byens borgere, at man godt kan overleve med det, man kan købe lokalt

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Annonce