Annonce
Erhverv

Holstebro Kommune hjælper iværksættere med at etablere virksomhed: Begyndelsen kræver masser af tid

Camilla Selin var en af de nye iværksættere, der var mødt op til Vækstreception på Nupark torsdag aften. Foto: Lars Hedegård Nielsen
Sproglærer Camilla Selin fra Holstebro var en af de fremmødte, da Holstebro Kommune inviterede på Vækstreception for femte gang.

Holstebro: Det kan være meget besværligt at tage det første skridt til at blive selvstændig eller iværksætter.

Holstebro Kommune har en ambition om at hjælpe iværksættere og andre med mod på at etablere virksomhed i Holstebro i jagten på nye og flere arbejdspladser.

Derfor var der torsdag aften for femte gang Vækstreception på Nupark, hvor nye erhvervsfolk har mulighed for at møde hinanden og hente gode råd og netværke. Erfarne erhvervsledere og politikere var også blandt de 100 fremmødte.

En af de deltagerne med nyt CVR-nummer var sproglærer Camilla Selin, der har etableret sig på Nupark inden for det seneste år.

- Jeg begyndte i januar i år, og jeg har ikke fortrudt, at jeg begyndte for mig selv. Jeg måtte stoppe som sproglærer på grund af færre elever på sprogskolerne. Men jeg brænder så meget for at lære udlændinge dansk. Det var grunden til, at jeg blev selvstændig, siger Camilla Selin, der har boet i Holstebro siden 1995.

Hun er glad for, at hun tog springet. Selv om al begyndelse kan være vanskelig, er hun optimist.

- Det er blevet en livsstil for mig. Det er rigtig meget arbejde, og det tager mange timer, men jeg vil det så meget, at jeg fortsætter, og planen er at vokse. Jeg er sikker på, at der er et marked. Jeg har ansat to medarbejdere, siger Camilla Selin, der som indehaver af eget firma kan kalde sig direktør.

Annonce

Optimisme

Hendes firma har navnet "På job med dansk". Hun og kollegerne tager rundt på virksomheder eller underviser på Nupark. De enkelte forløb bliver skræddersyet, så medarbejderne hurtigt kan lære dansk og begå sig bedst muligt på det danske arbejdsmarked. Hurtig læring af dansk er nøglen til succes på arbejdsmarkedet.

- Jeg er blevet taget godt imod rundt om på virksomhederne. Der er mulighed for at lave et fleksibelt forløb, siger Camilla Selin, der for nylig har startet en sprogcafé på Nupark hver fredag eftermiddag. Her kan udlændinge møde hinanden og stimulere sprogegenskaberne.

- Jeg glæder mig til fortsættelsen, selv om det første år har krævet arbejde i store dele af døgnet, siger Camilla Selin.

Vækstreceptionen sluttede med et foredrag af iværksætteren og kunstneren Jim Lyngvild, der fortalte ivrigt om de projekter og virksomheder, han har været med til at etablere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce