Annonce
Holstebro

Barnebarn sælger ud af "hjerteblodet": Designvirksomheden By Lassen sat til salg

Et underskud, der er vendt til et overskud, giver ejeren af By Lassen en tro på, at der kan findes en køber. Salget er nødvendigt, hvis Buurskov & Lassen Maskinfabrik Aps ikke skal lide samme skæbne som den gamle maskin- og smedevirksomhed Brdr. Jørgensen Components, der gik konkurs i 2019. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I 2016 kunne han ikke få sig selv til det - men nu gør han det - sætter "hjerteblodet" til salg.

Holstebro: "Jeg kunne have solgt min andel af virksomheden for en mindre formue og have trukket mig tilbage og have brugt tiden på at drikke rødvin og gå på jagt. Men jeg synes, det er så god en forretning, og der er så mange spændende muligheder, at jeg ikke bare kunne sælge det. Det er jo også hjerteblod for mig."

Sådan sagde Søren Lassen - barnebarn af Kubus-lysestagens skaber - i 2016, men nu er designvirksomheden By Lassen sat til salg.

Beslutningen er taget af "selskabets ledelse i samråd med selskabets kreditorer", fremgår det af en note til årsregnskabet for moderselskabet Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS.

Annonce

Kæmpe gæld

- Det er simpelthen den måde, at Søren Lassen kan få udlignet den gæld, der er i holdingselskabet, ved at sælge de aktiver, der er her, og det er klart nemmere at sælge en virksomhed, der giver overskud, siger økonomichef Brian Bærentzen.

By Lassen har det seneste år vendt et underskud på -10,3 millioner til et overskud på tre millioner kroner før skat, mens moderselskabet Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS kom ud af 2020 med en negativ egenkapital på minus 45,8 millioner. Selskabet har tabt hele virksomhedskapitalen.

Hvad sker der, hvis I ikke får en køber til By Lassen?

- Det er op til banken, men det er jeg ret sikker på, at der er, men om prisen så er så høj, at den dækker hele gælden i holdingselskabet, så kreditorerne ikke får et et tab - det håber vi, siger økonomichef Brian Bærentzen.

Det har ikke været muligt at træffe Søren Lassen for en kommentar. Han er barnebarn af den anerkendte arkitekt Mogens Lassen, der i 1962 tegnede den ikoniske Kubus-lysestage, som Søren Lassen begyndte at fremstille i 1990’erne på sin stålfabrik i Holstebro.

By Lassen-koncernen har tidligere været udfordret økonomisk. Den gamle maskinfabrik Brdr. Jørgensen Components gik konkurs i 2019. Søren Lassen overtog niecens andel i designvirksomheden By Lassen i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce