Annonce
Holstebro

Opdateret: Barn ramt af covid-19 - institution sender alle hjem

Institutionen Krudtuglen hører hjemme i samme bygning, som hvor Sdr. Nissum Skole lukkede for seks år siden. Institutionen Krudtuglen er lukket resten af ugen, efter barn har fået konstateret coronavirus. Arkivfoto: Jens Bach 
Krudtuglen i Sdr. Nissum med børnehave og vuggestue er lukket til på mandag og alle børn er sendt hjem, efter barn har fået konstateret coronavirus i en test.

Sdr. Nissum: En af de mindre institutioner er nu ramt af corona, idet et barn er testet positiv med covid-19. Det er i puljeinstitutionen Krudtuglen i Sdr. Nissum, at et barn tirsdag blev testet positiv.

Institutionen er derfor lukket fra i dag onsdag, og den forventer at åbne igen på mandag. Og børn må først komme tilbage, når de er testet og har fået et negativt svar. Alle børn skal dog testes to gange, lyder beskeden fra lederen i et opslag.

Der er seks børn i vuggestue og 9 børn i børnehave i Krudtuglen, som ligger i en rød træbygning i forbindelse med byens nu nedlagte skole. Krudtuglen har også et fritidshjem, hvor der går 17 børn. Der er fire ansatte i institutionen.

Annonce

Maja Vindum Knudsen, som er leder af Krudtuglen fortæller, at det er et barn i fritidshjemmet, som er konstateret smittet. Og som i øvrigt kun blev testet, fordi at par søskende havde været sløve. Men kun det ene barn i familien er testet positiv.

- Vi er en lille institution, hvor alle er i kontakt med hinanden. Derfor har vi valgt at lukke ned og hvor alle børn og ansatte skal testes, inden de kan komme tilbage, siger Maja Vindum Knudsen, leder af Krudtuglen.

Besked til forældrene

Men tirsdag skrev hun i et opslag på Krudtuglens hjemmeside til forældrene:

"Vi har et barn her i institutionen, som er testet positiv for covid 19, derfor er vi desværre nødt til at lukke Krudtuglen fra i dag, når Krudtuglen lukker," skriver lederen, som også skriver om kravet om test, før børnene må komme i Krudtuglen igen.

"Vi beklager meget, men vi er desværre nødsaget til dette tiltag," slutter lederen.

Krudtuglen er den eneste institution i området fra Thorsminde over Sdr. Nissum til Husby - og børn fra området hører til Staby skoledistrikt.

Krudtuglen er den første børnehave/vuggestue i Holstebro Kommune, som er lukket, efter der er konstateret Covid-19.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra dagtilbudschef Søren Buch i Holstebro Kommune, da han sidder i møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce