Annonce
Mærkedage

Alsidig professor med blik for afvigerne

Professor Anders Drejer bokser dagligt, og boksning er også udgangspunktet for det sociale projekt Comeback.nu, hvor han agerer som bestyrelsesformand. Privatfoto/Ritzau Scanpix
Anders Drejer har brugt sin karriere og fritid på mennesker og organisationer, der gør en positiv forskel. Lørdag den 10. august fylder han 50 år.

50 år: Udstyret med 30 års erfaring og en dybt forankret aktionsbaseret forskningstradition har Anders Drejer som professor og forfatter udnyttet sin unikke adgang til de organisationer og ledere, der tænker og handler før alle andre.

Det har foreløbig udmundet sig i et utal af internationale forskningsartikler og bøger.

Lørdag den 10. august fylder han 50 år.

Den røde tråd i Anders Drejers liv og karriere har været blikket for "positive afvigere".

Betegnelsen dækker over mennesker og organisationer, der gør en positiv forskel. Det gør dem ifølge fødselaren værd at fortælle andre om.

Det har blandt andet resulteret i cirka 100 klummer i Jyllands-Posten og en lang række optrædener i medierne.

Anders Drejer arbejder også med positive afvigere i sin fritid. Han sidder således i den rådgivende bestyrelse for Verdens Mest Berejste Pølsevogn. Projektet har blandt andet været med til at gøre afrikanske kvinder til iværksættere.

Fødselaren er også en del af projektet Comeback.nu, der arbejder for at få kriminelle indvandrere tilbage på rette spor og ind i normalsamfundet.

Her er Anders Drejer bestyrelsesformand for Comeback Industries, som er Danmarks første erhvervsdrivende socialøkonomiske fond.

Projektet tager udgangspunkt i boksning, og i løbet af de seneste fem år er 40 procent af deltagerne enten kommet i job, under uddannelse eller har startet egen virksomhed.

Anders Drejer dyrker selv boksning dagligt og er såmænd også bestyrelsesmedlem i Aarhus Athlet Klub - Danmarks ældste bokseklub.

Fødselaren er i dag tilknyttet Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce