Annonce
Struer

Afvist af Udlændingestyrelsen: Laurs sætter alt til salg og flytter til Flensborg

Laurs Lysgaard Pedersen og Dogan i bilen - klar til at køre mod Flensborg. Foto: Frede Stengaard
- Hvis I ikke vil have mine skattekroner i Danmark, må jeg jo lægge dem i Tyskland. Det er det værste, jeg har været udsat for, siger Laurs Lysgaard Pedersen efter sit møde med Udlændingestyrelsen, som udstak en frist på 12 dage, inden hans kone skulle være ude af landet.

Struer: Ejeren af All Round Lyd & Lys, Laurs Lysgaard Pedersen, kørte onsdag middag fra Struer med 45-årige Dogan fra Thailand ved sin side.

Efter at have været gift i 17 måneder, fik de for 12 dage siden besked om, at Dogan skulle være ude af landet i dag.

Udlændingestyrelsen har ikke godkendt hendes ansøgning om opholdstilladelse, og når Dogan skulle ud, følger Laurs Lysgaard Pedersen med.

Annonce

- Det er det mest groteske, jeg har været udsat for, fortæller han.

Alt til salg

- Vi bliver afvist, fordi vi ikke kunne levere dokumentation i form af hverken ansættelseskontrakter eller lønsedler. Det er absurd, siger han om hele processen, som får ham til at forlade sin ellers så rodfæstede base i Struer.

- Jeg har været selvstændig i over 20 år. Så hvordan skulle jeg kunne fremvise en ansættelseskontrakt, og jeg får heller ikke en lønseddel ind ad døren hver måned. Men det var det eneste, de ville se, konstaterer han.

I Tyskland klarer de alt det, vi ikke kunne få godkendt i Udlændingestyrelsen i Danmark i løbet af de sidste 17 måneder, i løbet af en uges tid. Det er helt grotesk

Laurs Lysgaard Pedersen, All Round Lyd & Lys, Struer

Det samme var tilfældet for Dogan.

- Hun var selvstændig i Thailand, og hun kan dokumentere, at der kommer penge ind på hendes konto. Men det var ikke nok, konstaterer Laus Lysgaard Pedersen, og hans reaktion er entydig og klar:

- Når Danmark ikke ville have mine skattekroner, så må jeg jo lægge dem i Tyskland. I dag kører vi på hotel. Dogan skal ind forbi det danske konsulat i Flensborg, inden de lukker for, at hun kan dokumentere, at hun har forladt Danmark, som hun skulle, forklarer han.

- Når der er gået lidt tid, må vi finde et sted at bo, og så flytter vi permanent til Flensborg 1. november. Jeg siger min folkeregisteradresse fra i Struer og flytter til Tyskland. Alt, hvad jeg ejer af bygninger i Struer, bliver sat til salg. Det er Ringgade 1, og det er Ringgade 21, og Elmevej 4, hvor jeg bor, fortæller han.

Annonce

Firma med succes

Firmaet kører videre, forsikrer han.

Efter en nedtur under coronapandemien i 2020 er lastbilerne fra All Round Lyd & Lys igen på tur over det ganske land, og senest havde Struer-firmaet med Laurs Lysgaard Pedersen i spidsen stor succes med at levere lyd til den store stadion-koncert med Minds of 99 i Parken.

Laurs Lysgaard Pedersen ved rattet og med Dogan ved sin side. Her rammer de motorvejen og sætter kurs mod et nyt hjem i Tyskland. Foto: Frede Stengaard

- Det har jeg heldigvis gode folk til at holde kørende, og jeg må så selv være der en gang om ugen. Resten af tiden må jeg klare det, jeg kan, fra Tyskland, siger han, da avisen fanger ham sammen med ægtefællen Dogan, da han tirsdag lidt over middag ramte motorvejen ved Maabjergværket og satte kurs mod et nyt hjem i Flensborg.

- I Tyskland klarer de alt det, vi ikke kunne få godkendt i Udlændingestyrelsen i Danmark i løbet af de sidste 17 måneder,  i løbet af en uges tid. Det er helt grotesk, mener Laurs Lysgaard Pedersen.

- Og vi er jo ikke de eneste. Der er nok et par hundrede i den samme situation, og dem finder vi jo nok sammen med, når vi flytter til Flensborg. Vi bliver nødt til at lave noget larm over det her, og jo flere jo bedre, siger han efter en uventet hård behandling af sin sag i Udlændingestyrelsen.

- Det er det værste, jeg har været ude for. Det er så tungt, at man slet ikke kan forstille sig, hvordan det fungerer, mener han.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce