Annonce
Navne

50 år på arbejdsmarkedet: Skolen var ikke noget for mig, så jeg startede med at arbejde som 14-årig

Tommy Jensen har arbejdet i 50 år på Dantrafo, og da han stopper mandag, får han Den Kongelige Belønningsmedalje. Foto: Lars Kamstrup
64-årige Tommy Jensen fra Vinderup har som den første kunnet fejre 50 års jubilæum på transformer-virksomheden Dantrafo i Lemvig

Lemvig/Vinderup: Når medarbejderne på virksomheden Dantrafo i Lemvig på tirsdag møder ind på arbejde tidligt morgen, er ikke alt, som det plejer at være. Normalt har de kunnet sige god morgen til Tommy Jensen, som var mødt ind en halv time tidligere, fordi han godt kan lide at være i god tid og få sig en kop kaffe, inden arbejdsdagen starter.

Men når Tommy Jensen går hjem fra arbejde mandag, så vil mandag have været sidste gang, han har startet sin VW T-Roc tidligt morgen i Vinderup for at køre på arbejde. Samme dag har han holdt sit 50 års jubilæum på virksomheden, hvor han for sin lange og trofaste indsats for transformer-virksomheden har fået overrakt Den kongelige Belønningsmedalje ved en festlig sammenkomst med kollegaerne.

De kollegaer må han nu sige farvel til, og det er samværet med disse kollegaer, han forventer vil være det, han vil komme til at savne mest, når han som 64-årig går på pension.

Annonce

Startede som 14-årig

Ja, Tommy Jensen er kun 64 år, og alligevel har han kunnet holde 50 års jubilæum på arbejdsmarkedet.

- Det der med skolen var ikke så meget noget for mig, så min far fandt en plads til mig på det, der dengang hed Nortra, der lå på det gamle mejeri i Ryde. Jeg startede ikke som fejedreng, som mange måske tror, når jeg kun var 14 år. Nej, jeg startede i  produktionen med det samme, og det var jeg rigtig glad for.

Jeg har set mange chefer komme og gå i de år med sammenlægninger, og hver gang, vi skulle noget nyt, var det jo spændende, om man skulle med. Men jeg kom med hver gang.

Tommy Jensen, 50 års jubilar på Dantrafo i Lemvig.

Det må man sige, når han nu først stopper efter 50 år. Han har været med i flere virksomheds-sammenlægninger og opkøb. Efter ti år i Ryde kom han til Hjerm i 1981, og da Dantrafo dannedes og blev lagt i Lemvig i 1994, var han med.

- Jeg har set mange chefer komme og gå i de år med sammenlægninger, og hver gang, vi skulle noget nyt, var det jo spændende, om man skulle med. Men jeg kom med hver gang. For mig har det ikke betydet noget, at jeg har fået længere på arbejde. Jeg er blevet boende i Vinderup i alle årene.

Tommy Jensen var været i det, der blev kaldt for kernehuset i mange år. Det var der, hvor man sørgede for at få tilpasset de kerner, der skulle bruges i transformere. Men med den tekniske udvikling var der ikke længere behov for den funktion i virksomheden, og siden har Tommy Jensen passet meget forskelligt.

Dantrafo

Dantrafo har gennem de seneste 35 år opbygget en position som en af Europas førende producenter af transformere og viklede komponenter.

Virksomheden ligger i Lemvig.

Den har fabrikker i Danmark, Sverige og Kina.

Der i dag cirka 70 medarbejdere.

- Jeg kan godt lide udfordringerne ved at prøve noget nyt. Der har jo gennem de 50 år været en utrolig teknisk udvikling. Men jeg synes, det er spændende, når tingene skal gøres på en ny måde, og det er selvfølgelig også derfor, jeg har syntes, det var dejligt at komme på arbejde i alle de år. Jeg kan godt lide at være på Dantrafo, hvor man får ansvar, og hvor der er en god og humoristisk tone både mellem medarbejderne og mellem ledelse og medarbejdere. Det passer mig fint, man kan have det sjovt med hinanden.

Tommy Jensen er altid mødt ind som den første, fordi han kunne lide at komme i god tid. Fra tirsdag er han der ikke længere på Dantrafo for at byde sine kollegaer velkommen. Foto: Lars Kamstrup

Men nu vil han så ikke længere møde ind tidligt hver dag. Kroppen er mærket af de mange år på arbejdsmarkedet.

- Jeg vil også gerne stoppe, mens jeg stadig kan noget. Jeg går meget op i vores have og biler. Vi har aldrig fået børn, så vi har også rejst en del. Blandt andet har vi gennem 26 år hvert år været i Puerto Rico på Gran Canaria.

De, der har været der, ved, at det er en by med stejle skråninger, så det passer fint med Tommy Jensens interesse for vandreture, cykling og løb.

Det bliver der bedre tid til, når nu Dantrafo mister den sidste medarbejder, der har været med hele vejen fra Ryde til Lemvig.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Flemming blev sendt til Grønland for at slagte lam: - Det var en gave at få sådan et tilbud fra fagforeningen

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce