Annonce
Erhverv

40 nye arbejdspladser og på vej mod milliardomsætning

TCM Group, der producerer Tvis og Svane Køkkener ansætter 40 nye medarbejdere i løbet af foråret. 2019 kan blive året, hvor virksomheden runder en milliard kroner i omsætning. Arkivfoto: Moretn Stricker
Køkkenproducenten TCM Group i Tvis forventer at have 40 nyansættelser på plads i løbet af de næste to uger. Første kvartal blev omsætningen øget med 17 procent.

Holstebro: Der er rigtig godt gang i salget af køkkener til de danske hjem. Det mærker de i høj grad hos køkkenproducenten TCM Group, der har Tvis og Svane som de helt store brands.

I slutningen af marts kunne administrerende direktør for TCM Group, Ole Lund Andersen, fortælle til Dagbladet, at virksomheden planlagde at ansætte 30 nye medarbejder - primært til produktionen i løbet af foråret.

- Vi har øget antallet til 40 nye medarbejdere, og vi regner med, at de sidste ansættelser falder på plads i løbet af de næste to uger, siger Ole Lund Andersen.

Køkkendirektøren var spændt på at se, om det var muligt at finde så mange nye medarbejdere i en tid med meget lav arbejdsløshed i Holstebro og resten af Vestjylland.

- Vi har fået 500 ansøgninger. Det er vi rigtig glade for. Langt de fleste ansøgere kommer fra andre stillinger, så det er folk, der er i arbejde og har hørt godt om vores arbejdsplads og gerne vil arbejde hos os, siger Ole Lund Andersen.

Han glæder sig også over et godt samarbejde med fagforbundet 3F, når der handler om opkvalificering af medarbejdere og forsøget på i gunstige tider at få de sidste med ind på arbejdsmarkedet.

Annonce

Stor fremgang

Regnskabet for årets første tre måneder er netop kommet, og tallene bekræfter, at fremgangen er til at få øje på for køkkenfirmaet.

Januar, februar og marts resulterede i en omsætning på 249,7 millioner kroner. Det er en fremgang på 16,9 procent i forhold til samme periode i 2018. Den øgede omsætning er også synlig på bundlinjen, hvor overskuddet er steget med samme styrke. I 2018 leverede TCM Group et overskud på 103 millioner kroner.

- Vi har fået en stærk start på året, og det er vi meget glade for. Vi vinder stadig markedsandele i Danmark og åbner nye butikker i landet, siger Ole Lund Andersen.

I 2018 var omsætningen på 900 millioner kroner og med en vækst på 17 procent i første kvartal kan 2019 blive året, hvor Tvis-virksomheden for første gang runder en milliard kroner i omsætning.

Ole Lund Andersen vil af hensyn til aktiemarkedet ikke kommentere på om en milliard kroner i omsætning er et ny milepæl for køkkenproducenten.

Han henviser til de samlede forventninger til 2019, hvor omsætningen er sat til at lande mellem 960 og 1.000 millioner kroner. Overskuddet forventes også at stige i 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Kaldte betjent for magtliderligt svin

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce