x
Annonce
Struer

115 fyret på B&O

Onsdagens fyringsrunde på B&O var langt fra den første. I 2013 var der 986 ansatte på B&O i Struer. Nu er antallet nede på under det halve. Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af medarbejdere på B&O i Struer er nu reduceret med cirka 50 procent siden 2013

Struer: B&O gennemførte onsdag formiddag en fyringsrunde, som reducerede den samlede stab af medarbejdere med cirka ti procent.

Alt i alt blev der fyret 115 - primært i Lyngby og Struer - og som det allerede blev offentliggjort for en uges tid siden, ramte fyringsrunden især de ansatte i støtte-funktioner som for eksempel it og andre funktioner, hvor de ansatte ikke er direkte involveret i udvikling og produktion.

B&O ønsker ikke at oplyse, hvor mange virksomheden måtte tage afsked med i Struer, hvor det var en sort dag for den tidligere fællestillidsmand på B&O, Karsten Grønholdt, da antallet af medarbejdere i 2013 blev reduceret med 64 og kom ned på 986.

Inden fyringsrunden i går var antallet af ansatte i Struer allerede nået ned på cirka 500.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce