Annonce
Holstebro

Østerby om massetest: Bliv testet og lad os få brudt smittekæderne

Foto: Morten Stricker
- Vi har et højt smittetal, og derfor er vi også selv interesseret i, at så mange som muligt bliver testet, så vi kan få brudt smittekæderne, siger H.C. Østerby (S).

Holstebro:  Når nu regeringen har valgt fra mandag at lægge særlige corona-restriktioner ned over Holstebro og Ringkøbing-Skjern i forbindelse med det høje smittetal, så glæder borgmester i Holstebro H. C. Østerby (S) sig over, at det trods alt bliver forholdsvis milde restrektioner:

- Vi har et højt smittetal, og derfor er vi også selv interesseret i, at så mange som muligt bliver testet, så vi kan få brudt smittekæderne, siger han.

Først og fremmest vil der blive sat gang i et stort test-program, så stort set alle borgere kan blive testet.

Annonce

Der ud over vil restriktionerne primært ramme udlændinge, der arbejder i kommunen, og personer der er ansat på en minkfarm eller har tilknytning til minkbranchen. Ganske som borgerne opfordres til at nedbringe antallet af sociale kontakter.

Hvor lang tid de kommende restriktioner vil gælde, ved han ikke:

- Men vi kunne se, at det gik forholdsvist hurtigt i Nordjylland med at få folk testet. Så jeg kan kun opfordre til, at man får bestilt en tid til test. I løbet af næste uge vil testkapaciteten blive markant forøget, siger Østerby.

Statens Serum Institut oplyste torsdag, at minksmitten forventes at stige. I uge 44 og 45 udgjorde minkvarianterne henholdsvis 12 procent og ni procent af de positive coronatest i Region Midtjylland.

Og det er netop minkmutationerne, der bekymrer sundhedsmyndighederne. Borgmestrene fik ingen lokale tal for udbredelsen af mink-mutationerne, da de fredag blev informeret om strategien.

- Jeg forventer da, at vi bliver klogere på antallet af minkvarianter og udbredelsen af dem i de kommende uger. Jeg spurgte, om vi skulle lave andre lokale tiltag, for at begrænse smitten. Men svaret var, at myndighederne mente, at de kommende tiltag er nok. Det er proportionalt, og det holder vi os så til. Og dybest set, er jeg bare interesseret i, at vi får smittetallet ned - uanset om det er den ene eller anden form for corona, siger Østerby.

Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Struer

For første gang i 2021: Arriva kørte i november mere punktligt på Thy-banen end aftalt med staten

Annonce