Annonce
Struer

Årets Vestjyde hedder Marianne

Der var godt med klapsalver, da Årets Vestjyde i fredags blev kåret. Privatfoto
Det er lidt af en ildsjæl, som nu har fået prisen Årets Vestjyde 2020
Annonce

Struer: Fredag i den forgangne uge blev prisen "Årets Vestjyde" uddelt i, hvad der beskrives som et helt fantastisk sommervejr.

Årets Vestjyde blev Marianne Frost fra Humlum, fremgår det af en pressemeddelelse fra folkene bag prisen.

Marianne Frost er lærer på Limfjordsskolen i Struer og bruger rigtig meget fritid på børn og unge - og i særdeleshed fodbold i Humlum.


Hun ser kvaliteten af breddeidræt og arbejder for, at alle børn kan inkluderes. Dertil er hun altid med i forreste række, når der skal tilføres nye spændende ting.

Karin Houmann, formand, Broen Struer.


Kåringen foregik på havnen i Struer ved siden af skulpturen Vestjyden.

Karin Houmann, som er formand for Broen Struer, sagde i sin tale, at Marianne Frost er en ildsjæl med øje for børnenes ressourcer, og hvad børnene kan frem for at finde svagheder.

- Hun ser kvaliteten af breddeidræt og arbejder for, at alle børn kan inkluderes. Dertil er hun altid med i forreste række, når der skal tilføres nye spændende ting, sagde Karin Houmann.

At Marianne Frost gør et stort stykke arbejde blev fremhævet af, at over 50 børn og forældre fra idrætten i Humlum mødte frem til fejringen.

Annonce

Unikt samarbejde

Vestjyden, som prisen altså blev uddelt ved siden af, blev indviet i februar 2019, og dengang solgte kunstner Henrik Busk Andersen og Hjerm Kunstgalleri miniatureudgaver af skulpturen

Overskuddet gik ubeskåret til støtteforeningen, Broen Struer, der hjælper udsatte børn i Struer Kommune.

De tre parter er nu gået sammen om at uddele Vestjyden-prisen, der skal anerkende en person, som gør et ekstraordinært arbejde for udsatte børn i Struer Kommune.

Ved prisoverrækkelsen takkede Lars Møller Pedersen (S), der formand for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, for projektet, som kommunen støtter og værdsætter.

Karen Trelborg fra Hjerm Kunstgalleri fortalte, at ingen - inden projektets start - havde forestillet sig, at der på godt og vel et år kunne doneres 130.000 kroner til velgørenhed.

Og den lille Vestjyde bliver ved med at generere til Broen, forklares det i pressemeddelelsen.

- Vi sælger cirka en om ugen, og vi håber, opbakningen vil fortsætte, sagde Karen Trelborg, der skulle hilse fra Henrik Busk Andersen, som desværre ikke kunne være til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce