Annoncørbetalt indhold

PMS: Alt du bør vide om præmenstruelt syndrom

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Præmenstruelt syndrom (PMS) er en tilstand, der rammer nogle kvinder før deres menstruation. De fleste oplever milde symptomer, men for enkelte kan PMS blive så slemt, at det påvirker deres dagligdag i perioden. Symptomerne kan være meget forskellige fra person til person og ændre sig over tid. Men hvad er pms egentlig? Læs med her.

Hvad er PMS, og hvordan påvirker PMS kroppen?

PMS står for præmenstruelt syndrom og er en række symptomer, som de fleste kvinder oplever nogle dage inden deres cyklus starter. Symptomerne kan være mange og forskellige, men der er dog nogle typiske symptomer, som mange kvinder har. Det anslås, at 3 ud af 10 kvinder oplever PMS i en eller anden grad, men heldigvis findes der ting, man kan gøre, som kan lindre de typiske symptomer. Nogle af de hyppigste symptomer er:

  • Humørsvingninger
  • Træthed
  • Hovedpine eller migræne
  • Søvnløshed eller trang til at sove meget
  • Spiselyst eller ingen appetit
  • Forstoppelse eller diarré
  • Væskeophobning i kroppen, hvilket giver ømme bryster og oppustethed

Hvorfor får man PMS?

Det er ikke kortlagt, hvorfor nogle kvinder får PMS og andre ikke, men det er dog blevet undersøgt, at det har noget at gøre med et hormon, der hedder progesteron. Progesteron sænkes typisk ca. 2 uger inden menstruationen starter, og dette kan have indflydelse på ens humør og velbefindende. Dog skal man huske på, at alle kvinder er forskellige, og derfor vil alle have forskellige reaktioner på de samme hormonelle forandringer.

Sådan håndterer du PMS

Der findes en række ting, man selv kan gøre for at lindre sine symptomer. For det første kan det være en god idé at undgå salt og sukkerholdige madvarer samt alkohol i den periode, hvor man har PMS. Dette skyldes, at salt og sukkerholdige madvarer typisk vil forstyrrer balancen af kroppens vandniveau, hvilket igen vil give dig oppustethed. Alkohol har desuden den effekt, at det forstyrrer din søvnrytme, hvilket kan forårsage træthed dagen efterfølgende, uanset om du drikker alkohol eller ej under din menstruation.

I stedet for disse ting kan det være en god idé at spise sunde fedtsyrer, som fiskeolie eller mandler, samt masser af grøntsager og frugter. Fedtsyrerne vil have en positiv effekt på dit humør, mens grøntsagerne og frugterne indeholder masser af vitaminer og mineraler, som din krop har brug for. Særligt jern er vigtigt at indtage før og under menstruation, da man naturligt har et jerntab under menstruationen, fordi det udskilles med blodet. Det kan opnås ved at spise kød eller ved at tage kosttilskud, der indeholder jern.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.