Mug i gymnastiksalen: Friskole vil renovere for millionbeløb

Der har været en fugtig krybekælder under gulvbrædderne i gymnastiksalen på Margrethe Reedtz Skolen i flere år. Nu er det slut med mug på madrasserne. Skolen renoverer nu hele salen. På billedet her formand for skolebestyrelsen, Gunhild Sigaard Hansen og kasserer Jakob Filipsen. Foto: Jan Briks

Mug i gymnastiksalen: Friskole vil renovere for millionbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Ryde er Margrethe Reedtz Skolens bestyrelse trætte af gymnastiksalen. Det bliver der nu gjort noget ved. En større renovering er sat i gang på skolen.

Ryde: Det er efterhånden et par år siden, at Margrethe Reedtz Skolens pedel blev bedt om at lave en træforhøjning i skolens gymnastiksal. Årsagen var, at der kom mug på salens måtter, hvis de lå på gulvet. Derfor manglede man et sted at stille dem, så man undgik problemet.

Fugtskaderne i gymnastiksalen var så omfattende, at gulvet i den ene ende af salen bulede.

- Vi har flere, der er kommet til skade ved at spille på gulvet, og når mange dyrkede idræt samtidig i salen, drev det ned med dug på ruderne indvendigt, siger Gunhild Sigaard Hansen, der er formand for bestyrelsen på Margrethe Reedtz Skolen.

Hun mener som flere ikke, at skolen længere kan være sin gymnastiksal bekendt.

- Jeg tror, det har været usundt at lave idræt i den sal, og vi skylder dem, der bruger den, nogle ordentlige omklædningsrum, siger hun.

Renovering for 1,4 millioner

Derfor begyndte skolen i juledagene med hjælp fra frivillige en større renovering af skolens gymnastiksal.

- Vi har haft frivillige heroppe 3.-5. juledag, der har skåret nye huller til døre og hjulpet med at tage trægulvet op fra gymnastiksalen, siger Gunhild Sigaard Hansen.

Den totale renovering af gymnastiksalen løber op i 1,4 millioner kroner. I indeværende uge har skolen ansøgt Holstebro Kommune om støtte for 200.000 kroner.

- Vi lægger lokaler til idrætsforeningen, så vi håber, at kommunen vil støtte op, siger hun og håber, at også de lokale borgerne vil lægge penge i projektet.

Friskolen selv har i flere år sat penge af til renoveringen af salen, der er bygget i 60'erne.

Renoveringeringen har deadline til 1. maj og tæller to nye omklædningsrum, fire toiletter, et depotrum, nyt gulv i gymnastiksalen, nyt ventilationssystem.

- Og så bliver der formodentlig også lavet nyt indgangsparti, siger Jakob Filipsen, kasserer i bestyrelsen.

Udover det, skal der lægges dræn rundt om bygningen for at komme fugtproblemet til livs.

Mug i gymnastiksalen: Friskole vil renovere for millionbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce