Millionerne fosser fortsat ud af fjerkræslagteriet

Fjerkræslagteriet i Vinderup har fortsat svært ved at tjene penge på driften. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Millionerne fosser fortsat ud af fjerkræslagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HKScan Denmark i Vinderup, det tidligere Rose Poultry, har i det første halvår af 2018 forbedret resultatet med 29 millioner sammenlignet med året før, men laver stadigt et stort millionunderskud.

Vinderup: Et underskud på den primære drift på 14,6 millioner kroner i årets første seks måneder.

Så kort kan resultatet skæres ud for HKScan Denmark A/S i Vinderup. Det viser det halvårsregnskab det finske moderselskab torsdag morgen har offentliggjort.

En forbedring på hele 29,38 millioner kroner sammenlignet med første halvår af 2017, hvor fjerkræslagteriet i Vinderup kom ud med et underskud på 43,98 millioner kroner. Forbedringerne kommer som resultatet af en øget effektivitet og lavere administrative omkostninger, ligesom antallet af medarbejdere er mindsket fra 667 året før til 632.

Samtidigt havde HKScan Denmark en lille omsætningsstigning på knap to millioner kroner, fra 551,63 millioner kroner i 1. halvår 2017 til 553,12 millioner kroner i 1. halvår 2018.

- Vi er i den tidlige fase af processen med vores strategiske transformation og turnaround. Det kræver en stærk ledelse lige så vel som engagement og indspark fra hele HKScan-holdet. Vi vil samarbejde med vores personale for at finde de bedste måder, vi kan forbedre vores konkurrenceevne og rentabilitet og derigennem sikre vores position som en solid og bæredygtig arbejdsgiver i fremtiden, skriver koncerndirektør Jari Latvanen i en kommentar til regnskabet.

Underskuddet begrundes i pres og stor priskonkurrence på kyllingemarkedet, især det for frosne kyllinger. Til gengæld kan man i HKScan glæde sig over, at firmaet i 2018 har øget andelen af ferske kyllinger i forhold til frosne kyllinger.

Millionerne fosser fortsat ud af fjerkræslagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce