Marina vil lave båd-hotel

Handbjerg Marina vil udnytte de både, der ikke er ude at sejle. Arkivfoto

Marina vil lave båd-hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremover skal turister kunne leje en båd til overnatning på Handbjerg Marina, der har søgt kommunen om støtte til nye overnatningsmuligheder.

Handbjerg: De har det hele på Handbjerg Marina. Restaurant, iscafé, sansesti, selskabslokaler, grejbank med kajakker og undervisningsudstyr, naturlegeplads og badeø med shelters. Sidstnævnte er dog eneste mulighed for de dagsturister, der vil overnatte i området, og det vil bestyrelsen i Handbjerg Marina Fonden nu lave om på.

Derfor har fonden nu sendt en ansøgning ind til kommunen, hvor der søges om støtte til at oprette et ny overnatningstilbud.

- Jamen det kommer sig egentlig af, at jeg har gået og irritereret mig over, at der ligger så mange både, private aktiver, ubenyttet hen. Samtidig er overnatningsmulighederne ikke store ved marinaen, siger bestyrelsesmedlem Johannes Ruby, og forklarer at mange både "kun" er ude at sejle en uge eller to om året.

Derfor skal marinaen fremover fungere som udlejningsselskab for flere af havnens både, så turister kan få oplevelsen af at bo på en båd.

- Man skal opleve at sidde på en båd om aftenen og se solen gå ned. Det er en helt poetisk oplevelse, siger Johannes Ruby, der håber, at projektet både kan sætte gang i turismen:

- Og så kan man da håbe, at folk samtidig bliver interesserede i at sejle, siger han.

Starter fra scratch

Ansøgningen fra fonden på 100.000 er nu indstilet til kommunens turismepulje 2018. Heraf skal 22.500 kroner gå til opstart af hjemmeside, 50.000 kroner til markedsføring og 35.000 til konsulentbistand.

- Vi starter helt fra scratch, så det kræver nogle midler at få hele informationsdelen op at stå, siger Johannes Ruby, der forventer 400 overnatninger det første år, når projektet søsættes.

Endnu er det dog kun et koncept.

- Den her idé er ikke solgt til sejlerne endnu. Men 1. marts begynder selve idéfasen, og der skal vi have solgt ideen til dem, siger han.

Han ved endnu ikke, hvornår konceptet åbner.

- Men jeg håber, det bliver i år, siger han.

På længere sigt er håbet at udvide ideen, så turister også vil få mulighed for at leje bådene til sejlads på fjorden.

Ansøgningen behandles i kommunens erhvervs- og turismeudvalg den 24. januar.

Marina vil lave båd-hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce