Frivillige kører børn i skole i ny minibus

Ti frivillige chauffører og flere afløsere kører skolebørnene til og fra skole i minibussen. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Frivillige kører børn i skole i ny minibus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Margrethe Reedtz Skolen i Ryde har investeret i helt egen minibus, der skal give flere muligheder for børnene og større frirum for forældrene. Chaufførerne er alle frivillige fra området.

Ryde: Hjulene på minibussen kører rundt, rundt, rundt. Det gør de i hvert fald på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde, hvor skolen i det nye skoleår har sin helt egen minibus klar, der blandt andet skal køre elever til og fra skole.

- Det har gjort, at vi kan hente børn, der ellers kan være udfordrede i forhold til at komme frem og tilbage. Vi kan se og mærke, at det er noget, der betyder noget, siger formand for skolebestyrelsen, Nanna Eskelund.

Skolen har tidligere leaset sig til en minibus, men til det nye skoleår har man valgt at bruge godt 300.000 kroner på at købe en, der er skolens helt egen. Til at køre eleverne til og fra skole har ti frivillige fra lokalområdet meldt sig som chauffører, mens andre har meldt sig som afløsere.

- Det vidner helt vildt meget om, hvad vores skole er - det er hele byens skole. Der er rigtig mange frivillige kræfter, der er med til at få tingene til at fungere, siger formanden.

- Det vidner helt vildt meget om, hvad vores skole er - det er hele byens skole.
Nanna Eskelund, formand for skolebestyrelsen, Margrethe Reedtz Skolen.

En investering i børnene

Nanna Ekselund fortæller, at mellem syv og ni børn bruger minibussen til at komme frem og tilbage, og der er altid mulighed for, at et barn kan støde til, hvis det bliver nødvendigt. Men transporten mellem skole og hjem er ikke det eneste, bussen skal bruges til.

- Det er jo ikke kun en investering i en bus, det er også en investering i børnene og i de muligheder, de får. Man er ikke på samme måde afhængig af, at der skal stables biler sammen, når børnene skal væk fra skolen, siger formanden for skolebestyrelsen og forklarer, at bussen eksempelvis kan bruges til skoleudflugter.

- Den giver os frihed og fleksibilitet i hverdagen, og det betyder meget, at børnene ikke nødvendigvis kun skal sidde på en stol foran en tavle hele dagen, siger Nanna Eskelund.

Hun oplyser, at det tager de frivillige chauffører cirka en time at køre børnene frem og tilbage.

Frivillige kører børn i skole i ny minibus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce